Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με την συμμετοχή αιρετών απ` όλη τη Στερεά: Ήρθε η ώρα της Αυτοδιοίκησης


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Ξεκινάμε μία μάχη που το τέλος της θα βρει ισχυρότερη την Αυτοδιοίκηση. Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς»

Η μεταρρύθμιση του κράτους είναι εθνική υπόθεση




Το μήνυμα ότι η Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσει με ωριμότητα, ενότητα και σύνθεση προκειμένου να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.











Στο ψήφισμα που εκδόθηκε από τη Συνέλευση, η ΚΕΔΕ καλεί τον Πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στη βάση όμως συγκεκριμένων και επεξεργασμένων κυβερνητικών προτάσεων.
«Η μεταρρύθμιση είναι εθνική υπόθεση. Η ΚΕΔΕ θα ανταποκριθεί με συνέπεια στην ιστορική της ευθύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
Παράλληλα, τα μέλη της Συνέλευσης υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ πραγματοποίησαν πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου επεδίωξαν να συναντήσουν τον αρμόδιο υπουργό Π. Σκουρλέτη.
Ωστόσο ο κ. Σκουρλέτης αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως για το αίτημα συνάντησης, επικαλούμενος το πολυάριθμο της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ αρνήθηκε να καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου και αποχώρησε.
Τη στάση του υπουργού καταδικάζει στο σχετικό ψήφισμα η πλειοψηφία των αιρετών υποστηρίζοντας ότι «η άρνηση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να συναντηθεί σήμερα με την αντιπροσωπεία  των Δημάρχων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί  τον ουσιαστικό διάλογο για την Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.
 Ο Π. Σκουρλέτης δε γύρισε την πλάτη στην ΚΕΔΕ, αλλά τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες που ως αιρετοί εκπροσωπούμε.  
Καταδικάζουμε τη στάση του η οποία είναι προσβλητική και απαξιωτική, απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: