Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ένα αφιέρωμα στην ξενιτιά των Ελλήνων φιλοξένησε η πόλη μας




«Την πατρίδα μ` έχασα, έκλαψα και πόνεσα». Μ` αυτό τον γενικό τίτλο που τα… λέει όλα, αλλά και με περισσή χάρη, έμπνευση και αγαπημένους σκοπούς, οι θεατές μιας ακόμη σπάνιας μουσικοχορευτικής παράστασης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 22 Απριλίου 2017, είμαστε βέβαιοι πως απόλαυσαν όλα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά τους από τους χορευτές και τους συμμετέχοντες. Μια βραδιά που έφερε την σφραγίδα του Συλλόγου «Άσκηση, Ψυχαγωγία, Υγεία» Ορχομενού, με την συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων «Ο Ευκλείδης» και φιλοξενούμενους το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών.









Κείμενα, ακούσματα, περιγραφές, εικόνες, χοροί… Όλα συνδεδεμένα με τις αλησμόνητες πατρίδες, με τόπους που δημιουργούσαν για αιώνες οι Έλληνες και από τους οποίους ξεριζώθηκαν βίαια, μέσα από διώξεις, πολέμους και  σφαγές: Σμυρνη-Θρακη-Κυπρου-Ηπειρο. Ωστόσο, όλοι αυτοί ξεριζωμένοι Έλληνες, ποτέ δεν ξέχασαν τα έθιμα, τις παραδόσεις τους, τα τραγούδια και τους χορούς τους, που τρίτη και τέταρτη γενιά σήμερα, φροντίζουν να διαδίδονται και να διδάσκονται σ` όλη την Ελλάδα. Μια τέτοια συγκυρία ήταν και αυτή που ένωσε όλες αυτές τις χορευτικές ομάδες στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού ανήμερα του Αγίου Γεωργίου.

Η βραδιά άνοιξε με την «επίσημη πρώτη» της παιδικής χορωδίας του Συλλόγου «Άσκηση, Ψυχαγωγία, Υγεία» Ορχομενού, της οποίας την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η κα Μαρία Σανιδα.
Ακολούθησαν τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων «Ο Ευκλείδης» και  οι φιλοξενούμενοι από τη Λακωνία,  το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών…





Ακολούθως χόρεψαν τα μέλη του Συλλόγου «Άσκηση, Ψυχαγωγία, Υγεία», τμήμα εφήβων και ενηλίκων, χορούς από τη Θράκη, την Ήπειρο και την πολύπαθη Κύπρο μας…













Η βραδιά έκλεισε μ` ένα συγκινητικό τρόπο, με τα παιδιά της πόλης μας να τραγουδούν όλα μαζί για την ομορφιά της ζωής… ας τα απολαύσουμε…

Η Ορχομένια μουσικός κα Μαρία Σανιδά



Λίγο μετά το φινάλε, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Βασίλης Καράλας, πρόσφερε εκ μέρους όλων στους φιλοξενούμενους αναμνηστικά δώρα. 






Να σημειωθεί πως τον συντονισμό της εκδήλωσης, που υποστηρίχθηκε από το Δήμο Ορχομενού και την ομάδα των εθελοντών του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού με προεξάρχουσα την δημιουργική κα Τασία Υπερηφάνου, είχε η Ορχομένια δασκάλα κα Άννη Μονοχάρη και την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης εκδήλωσης η Ορχομένια χοροδιδάσκαλος  κα Μαρία Κραβαρίτη.






Η κα Άννη Μονοχάρη. 

Η κα Μαρία Κραβαρίτη, που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης. 




 
Μια από τις συμβολικές δημιουργίες της κας Τασίας Υπερηφάνου, που δόθηκε ως αναμνηστικό
στα παιδιά του Συλλόγου Άσκηση, Ψυχαγωγία Υγεία Ορχομενού 

Την βραδιά τους, τέλος, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ορχομενού κ. Βασίλης Τάγκαλης, ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπαμπλέκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Θανάσης Ρουμελιώτης και Βούλα Καράλη, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παύλου κ. Ηρακλής Τουφεξής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας ( όπως μέλη της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού, του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου) και  πλήθος κόσμου, που είχε γεμίσει ασφυκτικά το χώρο.

Θερμά συγχαρητήρια απ` όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: