Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Η ΚΕΔΕ στηρίζει την υποχρεωτική καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης στα μέσα της περιφέρειας

Γ. Πατούλης: Προς τη σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία του Υπουργού – Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ασκούν σημαντικό ρόλο στην πληροφόρηση των δημοτών μας


Η τήρηση του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ποσόστωση καταβολής 70 - 30 μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.
Ειδικότερα ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης της ποσόστωσης και καταβολής του 30 % στα πιστοποιημένα περιφερειακά μέσα και επισήμανε ότι αν ο υπόχρεος φορέας δεν υλοποιεί τη σχετική πρόβλεψη θα κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο.
Όπως επισήμανε ο Ν. Παππάς είναι ευθύνη όλων των φορέων να στηρίξουν τον περιφερειακό Τύπο, τις θέσεις εργασίας σε αυτόν και γενικότερα όσους προσπαθούν, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να δημιουργήσουν στην ελληνική περιφέρεια.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σημείωσε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργού Ν. Παππά, η οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Είναι σημαντικό να εφαρμοστεί η ποσόστωση του 30% υπέρ του περιφερειακού Τύπου καθώς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: