Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Το Αεροαθλητικό Κέντρο Κωπαϊδας ανοίγει τις πύλες του στο ORCHOMENOS PRESS – Μια «άγνωστη» επένδυση που «βάζει γερές βάσεις» στον θεματικό τουρισμό της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας

Το ORCHΟMENOS PRESS είδε την Κωπαϊδα από ψηλά, με στόχο να την βλέπουν όμως ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες απ` ότι σήμερα, αφού η πρόσβαση στο Αεροαθλητικού Κέντρου Κωπαϊδας παραμένει ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ !!! 

Το άλμα tandem είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μυηθείς στο συναρπαστικό κόσμο της ελεύθερης πτώσης και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Μετά από μια ενημέρωση στο έδαφος, είστε έτοιμοι για … απογείωση!

Σε σύγκριση με τις άλλες μεθόδους εισαγωγής στο σπορ της ελεύθερης πτώσης, το άλμα tandem έχει το πλεονέκτημα ότι απαιτεί πολύ λίγο χρόνο προετοιμασίας
  «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σου δίνει αυτή την ευκαιρία. Γιατί εδώ κρίνεσαι για τις πράξεις σου και όχι για το όνομά σου. Το πεδίο αυτό απαιτεί απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Στο τέλος της ημέρας, άλλωστε, εγώ δίνω λογαριασμό και όχι η οικογένειά μου. Δική μου η ευθύνη. Δικά μου τα λάθη, δικά μου και τα σωστά». Τάδε έφη ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης σε μια από τις πολλές του συνεντεύξεις (σσ. Εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ) από την εκλογή του έως και σήμερα, απαντώντας σ` ερώτηση για το όραμά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον τρόπο με τον οποίο εκείνος βλέπει αυτό τον καθημερινό εγώ. Αυτό το καθημερινό στοίχημα που φαίνεται πως στα δυόμιση χρόνια της θητείας του, καταφέρνει να κερδίζει, με τους άξιους συνεργάτες του να  βαδίζουν και υλοποιούν την στρατηγική τους και τους πολίτες να παραμένουν στο πλευρό του.

 Μαζί με την επιθυμία να βρίσκεται προσωπικά και πολύ τακτικά σε διάφορα σημεία της Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης αποδεικνύει πως όχι μόνο «θέλει ν` ακούει», «θέλει να βλέπει» αλλά θέλει να πηγαίνει αυτοπροσώπως όπου υπάρχει κάτι νέο, κάτι ενδιαφέρον, κάτι χρήσιμο να δει και να το… σπρώξει, προκειμένου η Στερεά να γίνει μια Περιφέρεια – πρότυπο, όπως στην ίδια συνέντευξη είχε επίσης πει χαρακτηριστικά και φυσικά το έχει επαναλάβει κι` άλλες φορές στον δημόσιο λόγο του. Μια τέτοια … πρόκληση – πρόσκληση αποτελεί και το σημερινό μας βιωματικό ρεπορτάζ – αφού πολλές για να γράψεις, πρέπει πρώτα να το ζήσεις – μια επίσκεψή μας στο Sport Flight Academy στην καρδιά της ανεξάντλητης Κωπαϊδας!!! 
Μετά από μια ενημέρωση στο έδαφος, είστε έτοιμοι για … απογείωση!
Το ORCHOMENOS PRESS βρέθηκε στο Αεροαθλητικό Κέντρο Κωπαϊδας μετά από παρότρυνση του μέχρι πρότινος Αντιδημάρχου Ακραιφνίου κ. Αλέκου Ζυγογιάννη.
Μια «άγνωστη» επένδυση που βάζει, όμως,  "γερές βάσεις»
στον  θεματικό τουρισμό της Βοιωτίας, που λέμε ότι τον θέλουμε, αλλά τον στηρίζουμε;;;
Ο ιδιοκτήτης  κ. Γιώργος Παπαδόπουλος
μας ξεναγεί στο χώρο του Αεροαθλητικού Κέντρου Κωπαϊδας 

 Μετά από παρότρυνση του μέχρι πρότινος Αντιδημάρχου Ακραιφνίας κ. Αλέξανδρου Ζυγογιάννη και την ανοικτή πρόσκληση του ιδιοκτήτη του Αεροαθλητικού Κέντρου Κωπαϊδας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, το ORCHOMENOS PRESS σας παρουσιάζει μια επένδυση που ποτέ δεν ζήτησε από κανέναν τίποτα, ακόμη κι` αν σταθερά διαφημίζει την περιοχή μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εξ` αιτίας της εισρέουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένοι στον τόπο μας, γίνονται φανατικοί θαυμαστές της Βοιωτίας και των χωριών της!


Δείτε απλά πόσα αυτοκίνητα είναι στο πάρκινγκ... 
Αυτό το «μικρό αεροδρόμιο», δηλαδή, που εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί ένα «ειδικό κοινό» ου έχει βρει εδώ, στον δικό μας τόπο, την τέλεια επιλογή και κάθε Σαββατοκύριακο έρχεται, μένει, τρώει, διασκεδάζει και… ξαναέρχεται σταθερά στην Κωπαϊδα για να την δει και να την ξαναδει από ψηλά, αφού εν τέλει αυτή είναι η μεγάλη τους αγάπη: Να μάθουν να πετάνεεεεεεεεεεεε!!!
Είναι, επίσης, άξιο απορίας πως ΕΜΕΙΣ, μια τοπική κοινωνία που λέει πως είναι «φιλόξενη» σε επενδύσεις, μια Περιφέρεια που θέλει «να γίνει πρότυπο», όχι απλά να μην έχουμε αναδείξει και αυτή την επιλογή που μπορεί κανείς να βρει στον τόπο μας, αλλά τουλάχιστον να «ακούσουμε» την φωνή αυτών των ανθρώπων που μας λένε το αυτονόητο: Στηρίξτε μας!   
Ο ιδιοκτήτης  κ. Γιώργος Παπαδόπουλος
μας ξεναγεί στο χώρο του Αεροαθλητικού Κέντρου Κωπαϊδας 


Λάτρεις των αιθέρων, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, αθλητές  απ` όλη την Ελλάδα
 και το εξωτερικό, επιλέγουν το χώρο του Αεροαθλητικού Κέντρου Κωπαϊδας
ακόμη και για διαμονή όλο το χρόνο... 

Λάτρης των αιθέρων και ο γνωστός τραγουδιστής κ. Ηλίας Βρεττός 


Περάστε να δείτε και το δικό μας... Δεκάδες μικρά αεροσκάφη φιλοξενούνται
στο χώρο του Αεροαθλητικού Κέντρου Κωπαϊδας 

Ο κ. Παπαδόπουλος ελέγχει τα πάντα στο χώρο του...
ώστε τα πάντα να είναι σε απόλυτη οργάνωση και ασφάλεια! 
Κι` αν δεν θες να πετάξεις, αλλά απλά να βλέπεις, ασφαλώς
ο χώρος προσφέρεται και για ένα καφέ!!! 

«Αυτό θα έλεγα πως είναι και το μοναδικό μου παράπονο» θα μας πει ο «εσωτερικός μετανάστασης» κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, που εγκατέλειψε το Διδυμότειχο και ρίζωσε στην Κωπαϊδα για να υλοποιήσει αυτή την αγάπη και σήμερα να καμαρώνει για το Αεροαθλητικό Κέντρου Κωπαϊδας.
Λίγα μόλις χιλιόμετρα είναι το πρόβλημα... 


Ας τον ακούσουμε τι είπε στην κάμερά μας για το τι μπορεί κανείς να κάνει στο χώρο που δημιούργησε με τόση αγάπη, ενώ δεν παραλείπει να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση και στην εκπαιδευτική μας κοινότητα…
Μια επένδυση, λοιπόν, που φέρνει στην περιοχή μας ετησίως πάνω από 10.000 επισκέπτες, παραμένει προβληματική εξ` αιτίας … λίγων μέτρων ασφάλτου, αφού ο δρόμος υπάρχει, είναι προετοιμασμένος και μένουν ούτε καν τέσσερα χιλιόμετρα για να στρωθεί, ώστε να μπορούν με άνεση, να έχουν πρόσβαση όλων των ειδών τα οχήματα, όπως μας λέει με παράπονο ο κ. Παπαδόπουλος…
Και τελικά, το πρόβλημα παραμένει η πρόσβαση …

Πανοραμική άποψη του Αεροαθλητικού Κέντρου Κωπαϊδας 
 Μαζί με όσους εκπαιδεύονται από τον κ. Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του, στο χώρο ασφαλώς υπάρχουν και πολλά ιδιωτικά αεροπλάνα, μόνιμων πλέον μελών του Αεροαθλητικού Κέντρου Κωπαϊδας καθώς και του πρότυπου κέντρου αλεξιπτωτισμού Skydive Athens, μια μοναδική λέσχη ελεύθερης πτώσης στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί 18θέσιο αεροσκάφος turboprop, που φτάνει το ύψος των 14000 ποδιών σε μόνο 15 λεπτά.
 Έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις και μπορούν να συγκριθούν με τα καλύτερα κέντρα ελεύθερης πτώσης της Ευρώπης,  μια … ανάσα  από την Αθήνα!!!


Η αίσθηση της ελεύθερης πτώσης με ταχύτητα περίπου 220 χλμ/ώρα θα διαρκέσει
για 1 λέπτο από τα 14.000 πόδια και 10 με 15 δευτερόλεπτα από τα 8.000 πόδια,
πριν ο εκπαιδευτής σας ανοίξει το αλεξίπτωτο.
Θα πετάξετε μαζί του για άλλα 5-7 λεπτά, πριν προσγειωθείτε
με ασφάλεια στο γρασίδι της ζώνης ρίψεων.


Ο κ. Αναστάσης Σιδέρης μας ξεναγεί στο Skydive Athens,
που βρίσκεται επίσης στον ίδιο χώρο και πλαισιώνεται από μια φιλόξενη ομάδα
νέων παιδιών, γεμάτη λατρεία για το ιδιαίτερο αυτό σπορ

 Εκεί συναντήσαμε και την «ψυχή» όλης αυτής της «άγνωστης» για πολλούς ντόπιους αθλητικής δραστηριότητας, τον Πρόεδρο και ιδρυτή της Σχολής  του Skydive Athens κ. Αναστάση Σιδέρη, ο οποίος μας ξενάγησε στους χώρους τους και μας μίλησε για την δραστηριότητά τους στην Κωπαϊδα… 
Αλλά και πάλι η πρόσβαση στο χώρο είναι προβληματική! Ακούστε τι περιγράφει επί της ουσίας ο κ. Σιδέρης, αφού από την περιοχή μας περνάει όλη η Ελλάδα, αλλά στο χώρο τους δεν μπορεί να φτάσει... 

Ωστόσο, ο κ. Σιδέρης, απευθύνει ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στον συνεπή Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, στους Περιφερειακούς Συμβούλους της Βοιωτίας και τους συνεργάτες τους, να έρθουν στο χώρο τους, να δουν και να απολαύσουν οι ίδιοι την εμπειρία να πετάξεις με αλεξίπτωτο πάνω από την Κωπαϊδα μας...  





Η επίσκεψή μας αυτή, δεν μπορούσε παρά να μας οδηγήσει
 να δούμε κι` εμείς τη…  γη μας από ψηλά!
Εύκολο πράγμα να πετάς... σαν να οδηγείς αυτοκίνητο,
μας είπε ο κ. Παπαδόπουλος και μας έπεισε!!! 

Ο έμπειρος κ. Παπαδόπουλος το τιμόνι, μας πρόσφερε μια μοναδική εμπειρία, αφού από ψηλά πάντα ο κόσμος μοιάζει σαν ζωγραφιά και η Κωπαϊδα αυτή την εποχή είναι ένας πολύχρωμος καμβάς… ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ…. 
Κι` έτσι μας έπεισε.... για μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ εμπειρία!!!








Διακρίνονται τα ιπποφορβεία και στο βάθος η Αλίαρτος 

 
Μια ανεξάντλητη Κωπαϊδα, όπου η κτηνοτροφία ευτυχώς ακόμη, καλά κρατεί... 


Μπροστά μας ο Άγιος Δημήτριος και στο βάθος ο Ορχομενός
 

Ο Βοιωτικός Κηφισός από ψηλά 

Ο Βοιωτικός Κηφισός από ψηλά 


Ο Ορχομενός από ψηλά 

Ο Συνοικισμός Αγίων Θεοδώρων από ψηλά 

Το Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού και  η πόλη μας από ψηλά

Μια άλλη όψη της πόλης μας από ψηλά, πάνω από το Συγκρότημα Πέτρινα 

Το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού από ψηλά



Η Κωπαϊδα, ένας ευλογημένος τόπος, από την αρχαιότητα εξέθρεψε δυνατά άλογα.
Μέχρι και σήμερα στα διάσπαρτα ιπποφορβεία της 

Η Επαρχιακή Οδός Κάστρου - Ορχομενού από ψηλά 

Στο βάθος ο οικισμός Στροβικίου στο Δήμο Ορχομενού

ΠΩΣ ΠΑΣ; 
Αεροαθλητικό Κέντρο Κωπαΐδας 
 - Τηλέφωνο Επικοινωνίας +30 6977612200 (Παπαδόπουλος Γιώργος) - info@sportfligth.gr 
Skydive Athens 
 Τηλέφωνο Επικοινωνίας +30 6937458104 (Αναστάσης Σιδέρης)
- info@skydive-athens.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: