Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Θετικά αξιολογήθηκε η πρόταση του Δ. Λεβαδέων για κατασκευή νέου Δημαρχείου στο Ζάππειο

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου αναβάθμισης του κτιρίου του πρώην Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ σε Δημαρχείο του Δ. Λεβαδέων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΕΙΡΙΟΣ fm.

Ο Δήμος Λεβαδέων, τον Ιούλιο του  2016, υπέβαλε τη σχετική πρόταση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξης» του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Η πρόταση αξιολογήθηκε και έλαβε τη 12η θέση ανάμεσα σε 48 προτάσεις, ενώ τελική έγκριση θα λάβουν οι 20 πρώτες.

Ο τίτλος του έργου είναι  «Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας (πρώην κτίριο Πανεπιστημίου) και περιβάλλοντος χώρου με εφαρμογές ενεργειακής αναβάθμισης για τη χρήση δημοτικών υπηρεσιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 2.700.000 ευρώ, τα 2 εκατ. θα καλυφθούν με χρηματοδότηση από  το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο ποσό από δανεισμό του Δήμου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πνοής που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής, θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου αλλά θα αποτελέσει και κέντρο πολλών ακόμη δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: