Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τον έπαινο της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας έλαβε κ. Αντώνης Μαζαράκης για το λεύκωμα «Κωπαϊδα, το σήμερα του παρελθόντος»

Μια προσωπική δικαίωση, αλλά πολύ περισσότερο μια ευκαιρία για να ξαναθυμηθούμε το πώς αυτός… ο κάμπος, δεν είναι τυχαίο πως μελετάται απ` όλους τους μηχανικούς του κόσμου, αναφέρεται σε εγχώριες και διεθνής βιβλιογραφίες και φυσικά ακόμη και σήμερα ζει χιλιάδες οικογένειες στην περιοχή μας. Ο κ. Αντώνης Μαζαράκης, χάρις στην πολύχρονη μελέτη του, καταφέρνει μέσα από το πολυτελές λεύκωμά του «Κωπαϊδα, το σήμερα του παρελθόντος» όχι απλά να αναδείξει, αλλά ουσιαστικά να μην αφήσει καμιά πτυχή της που να μην αποτυπωθεί φωτογραφία και επιστημονικά σ` αυτή τη σπάνια έκδοση.  Γι` αυτή του τη δουλειά, η Ελληνική Γεωργική Ακαδημία * τίμησε με τον αντίστοιχο έπαινό της, τον ερευνητή και συγγραφέα κ. Αντώνη Μαζαράκη, σε μια σεμνή τελετή στη Βιβλιοθήκη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ORCHOMENOS PRESS ήταν και εκεί!

Ο κ. Αντώνης Μαζαράκης πλαισιώνεται από (αριστερά)
τον πρώην Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πουλοβασίλη,
τον  Πρόεδρο της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας κ. Λέκκα και τον Πρύτανη
 του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνώνκ. Παπαδούλη


Την σχετική εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας καθηγητής κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, ο οποίος κόσμησε με τα καλύτερα επίθετα  την σχετική έκδοση «Κωπαϊδα, το σήμερα του παρελθόντος».



Ακολούθως, χαιρετισμό έκανε ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής κ. Γεώργιος Θ. Παπαδούλης, ο οποίος εξήρε την εργασία – μελέτη του κ. Μαζαράκη, για το εύρος, την διεισδυτικότητα και την ανάλυσή της.


Τον κ. Παπαδούλη, διαδέχθηκε για ένα δικό του χαιρετισμό, ο  πρώην πρύτανη και νυν ομ. καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλ. Πουλοβασίλης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην τεράστια ιστορική και επιστημονική σημασία του κωπαϊδικού πεδίου…
ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει τη δουλειά που παρουσίασε στο κοινό και  στην ιστορία πλέον ο κ. Μαζαράκης…



Στη συνέχεια ο κ. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας καθηγητής κ. Θεμιστοκλής Λέκκας απένειμε στον Βοιωτό συγγραφέα και ερευνητή κ. Αντώνη Μαζαράκη τον έπαινο για την συγγραφή του λευκώματος «Κωπαίδα, το σήμερα του παρελθόντος»

Στο περιθώριο αυτής της ξεχωριστής ημέρας για τον ίδιο και τα βοιωτικά γράμματα, ο κ. Αντώνης Μαζαράκης δήλωσε στο ORCHOMENOS PRESS



*Η Ελληνική Γεωργική Ακαδημία είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αποστολή της είναι να υποστηρίξει την πρόοδο της γεωργίας και της αγροτικής κοινωνίας, με έμφαση στην επιστημονική, τεχνική, οικονομική, νομική, κοινωνικές και πολιτιστικές πτυχές. Οι δραστηριότητές της συνίστανται στα εξής: σεμινάρια και συνέδρια, περιοδικές εκδόσεις & δημοσιεύσεις, ετήσια απονομή βραβείων και υποτροφιών, προώθηση της Ιστορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: