Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Μάθε για την καλλιέργεια του λούπινου!

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ομάδα του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος LIBBIO: Lupinus mutabilis for Increased Biomass from marginal lands and value for BIOrefineries (Horizon 2020) (www.libbio.netσας προσκαλούν την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 9:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Γ.Π.Α., σε ημερίδα με θέμα: NEW ALTERNATIVES IN LUPIN AGRONOMY AND PROCESSING Η καλλιέργεια του λούπινου και οι πολλαπλές χρήσεις του. 

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα παρουσιαστεί  η βιοποικιλότητα του λούπινου στην Ελλάδα και η σημασία της χρήσης του λούπινου για ζωοτροφή. Επίσης θα γίνει σύντομη παρουσίαση του προγράμματος LIBBIO και των πλεονεκτημάτων του λούπινου των Άνδεων (Lupinus mutabilis).
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα παρουσιαστεί η προσπάθεια γενετικής βελτίωσης του Lupinus mutabilis για την δημιουργία νέων ποικιλιών, η καλλιέργεια του, η επεξεργασία του και η χρήση του στην διατροφή του ανθρώπου και των ζώων, αλλά ακόμη και οι σύγχρονες χρήσεις του στην βιομηχανία, όπως αυτή των καλλυντικών.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.  Η οργανωτική επιτροπή της ημερίδας. 


Σημείωση: Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας. Oι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο email: bebeli@aua.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: