Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Η Στερεά Ελλάδα σε όλο τον κόσμο - Τα αποτελέσματα των συμμετοχών σε εκθέσεις της Περιφέρειάς μας

Το «παρών» σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις με αντικείμενο τον τουρισμό και την αγροδιατροφή δίνει και εφέτος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις επιχειρήσεις.





Η συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας, σε 9 εκθέσεις τουρισμού, έχει δώσει ήδη θετικά μηνύματα όσον αφορά στην αύξηση του τουρισμού που προέρχεται όχι μόνο από τις χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι εκθέσεις, αλλά και από όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στήριξε και συμμετείχε:
-          Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  WORLD TRAVEL MARKET στο Λονδίνο
-          Στην Τουριστική έκθεση «Philoxenia» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
-          Στη ∆ιεθνή Τουριστική Έκθεση VAKANTIEBEURS στην Ολλανδία
-          Στην ΙΜΤΜ στο Τελ Αβίβ
-          Στην TTR στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
-          Στην IFT στο Βελιγράδι
-          Στην ΙΤΒ του Βερολίνου
-          Στην ΜΙΤΤ της Μόσχας
-          Στη MEDITERRANEAN PANORAMA της Σουηδίας

Πρόκειται για τις πλέον γνωστές και αναγνωρισμένες εκθέσεις παγκοσμίως, που έδωσαν την ευκαιρία στους εκπροσώπους του Τουρισμού της Στερεάς Ελλάδας, να αναπτύξουν επαφές και να κλείσουν συμφωνίες με διεθνή τουριστικά πρακτορεία και φορείς.

Όσον αφορά στον αγροδιατροφικό κλάδο και την προβολή των προϊόντων που παράγονται στην Στερεά Ελλάδα, η Περιφέρεια, ανταποκρινόμενη στον σχεδιασμό και την επιθυμία όλων των φορέων στην αγροδιατροφή, συμμετείχε, το 2016, σε 7 εκθέσεις του αντικειμένου:

- ΕΞΠΟΤΡΟΦ & Έλληνες Παραγωγοί 2016
- FOODEXPO 2016
- Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
- Meat Days & Dairy Expo 2016
- 8o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας
- Οινοκεντρικά 2016
-Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών SIAL PARIS 2016

Για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας αλλά και την προώθηση των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας, έχει αποφασιστεί και η συμμετοχή στις μεγαλύτερες εκθέσεις που πραγματοποιούνται το 2017. Ήδη η Περιφέρεια συμμετείχε, από την αρχή του έτους, στην  4η Έκθεση Τροφίμων Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ & Έλληνες Παραγωγοί, στην FOODEXPO, στην έκθεση OENOTELIA αλλά και  στη διεθνή έκθεση Οίνων-Ποτών PROWEIN στη Γερμανία.

Για τον απολογισμό αλλά και το σχεδιασμό της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις εκθέσεις με αντικείμενο τον τουρισμό και την αγροδιατροφή, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχω ξαναπεί ότι με τους ανθρώπους του τουρισμού, τις επιχειρήσεις μας, τους παραγωγούς μας και τους εμπόρους μας, είμαστε ομάδα, όχι απλά δεν είμαστε απέναντί τους, αλλά καθημερινός μας στόχος είναι να τους στηρίζουμε και να τους ενισχύουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο, αυτόν που έχουν χαράξει οι ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Να δημιουργούμε όλοι μαζί συνθήκες ανάπτυξης και προόδου, αλλά όχι στα χαρτιά. Με δουλειά, σχέδιο και όραμα. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας σε όλο αυτό, ό,τι για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί, κάτι που θα έπρεπε να γίνεται και από το κεντρικό κράτος, αν θέλουμε κάποια στιγμή να μιλάμε για ουσιαστική έξοδο από την κρίση. Πάμε στα επόμενα βήματά μας με ακόμη μεγαλύτερη θέληση και όρεξη για δουλειά».


Δεν υπάρχουν σχόλια: