Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Κ. Μπακογιάννης από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών: «Για να αλλάξει η Ελλάδα, πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού»

«Για να αλλάξει η Ελλάδα, πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού. Να πάψουμε να περιμένουμε τα πάντα από τα πρόσωπα και να επενδύσουμε στις θεσμικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη. Κάποιες χρειάζονται συνταγματική αναθεώρηση. Πολλές όμως μπορούν να γίνουν αύριο το πρωί, με μία κίνηση, όπως για παράδειγμα η θέσπιση γενικών γραμματέων πενταετούς θητείας στα υπουργεία. Αρκεί να συνεννοηθούμε επιτέλους στα βασικά».

Αυτό ήταν ένα από τα πολλά μυνήματα που περιείχε η  σημερινή ομιλία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη στην τέταρτη και τελευταία ημέρα του 2ου  Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (2 με 5 Μαρτίου 2017).
«Ο ειλικρινής παραγωγικός διάλογος έχει μετατραπεί σε αναγκαία συνθήκη των ημερών», τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κατά την ομιλία του, διευκρινίζοντας πως «είναι καιρός πλέον να αμφισβητήσουμε τα δόγματα που σκοτεινιάζουν το παρόν και να δώσουμε πειστικές απαντήσεις».
Όπως διευκρίνισε σε αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον και σε μια Ελλάδα που παλεύει για την ανασυγκρότηση της, δυστυχώς η κοινωνία έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η ανάγκη ενός παραγωγικού διαλόγου είναι επιτακτική αν όχι αναγκαία συνθήκη. 
Παραλληλίζοντας το χθες με το σήμερα, ο κ. Κ. Μπακογιάννης επεσήμανε πως η κληρονομιά της Πυθίας είναι ακόμα αισθητή με «έννοιες που έχουν μπει στη ζωή μας και οφείλουν την ύπαρξή τους σε εκεινη την εποχή, όπως η “δημιουργική ασάφεια” και η “πολιτική της μετα-αλήθειας”.
«Ό,τι ωθούσε τους αρχαίους σε ένα μαντείο ήταν η δίψα για λύσεις και αυτή η ίδια δίψα παρατηρείται και σήμερα» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας πως «αυτές οι λύσεις, σήμερα, μπορούν να προκύψουν μόνο από έναν ουσιαστικό διάλογο, στερημένο από  ελιτισμό και λαϊκισμό. Αυτόν ακριβώς το διάλογο, που φέρνει στο προσκήνιο το Φόρουμ των Δελφών».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημερινό πυκνό ακροατήριο βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, οι Στερεοελλαδίτες Αντιπεριφερειάρχες κκ. Ταγκαλέγκας και Σπανός, οι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Στάθης Κάππος και Μπάμπης Κατσαρός, ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, κ.α. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: