Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ο Πανάγιος Τάφος ανοίγει ξανά για τους πιστούς

Η αναστήλωση του Πανάγιου Τάφου ολοκληρώθηκε και όλα είναι έτοιμα για την παράδοση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου, την Τετάρτη. Tο γεγονός είναι παγκόσμιας εμβέλειας καθώς διαθέτει αξία θρησκευτική και πολιτιστική. Ο Πανάγιος Τάφος υπενθυμίζει τους άρρηκτους δεσμούς του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων με τον Ελληνισμού  που πρωτοστάτησε στην κατασκευή του, όταν οι Αρμένιοι έκαψαν το Κουβούκλιο το 1808.
Επιστήμονες-ερευνητές εξηγούν στο «Εθνος» πως τότε για πρώτη φορά σήμανε «εθνικός συναγερμός» στους Ελληνες, που χρηματοδότησαν την ανακατασκευή του.
Στα Ιεροσόλυμα και στην παράδοση του Κουβουκλίου θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Η αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου εκτελέστηκε από την διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ, με επικεφαλής την Αντωνία Μοροπούλου.
Το Κουβούκλιο θα παραδοθεί όπως ήταν πριν, έχοντας ωστόσο δύο καινοτομίες.
Πρώτον, τοποθετήθηκε σταυρός και δεύτερον ανοίχτηκε παράθυρο στα μάρμαρα του δεύτερου θαλάμου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Ιησού, για να φανεί μέρος του βράχου.
Πηγή: Σπουδαίο γεγονός: Ο Πανάγιος Τάφος ανοίγει ξανά για τους πιστούς -Τα έργα που έγιναν και οι αλλαγές στο Ιερό Κουβούκλιο [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/326270/spoydaio-gegonos-o-panagios-tafos-anoigei-xana-gia-toys-pistoys-ta-erga-poy-eginan-kai#ixzz4c2BQcH6Z

Δεν υπάρχουν σχόλια: