Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Νέα σύνθεση Προεδρείου και Μελών στις Επιτροπές του Δήμου Ορχομενού


Ολοκληρώθηκε σήμερα η σύνθεση του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού για το διάστημα 2017 – 2019, σύμφωνα με την επαναληπτική διαδικασία (που αποφασίστηκε την ακριβώς περασμένη Κυριακή) καθώς και η κατάρτιση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την ίδια περίοδο.


Στην αρχή της διαδικασίας προέδρευσε και πάλι ο πρώτος επιλαχών του Συνδυασμού «Όραμα και Έργο» κ. Αλέξανδρος Ζυγογιάννης, ανακοινώνοντας στο σώμα, παρουσία και του Δντη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας κ. Στάμου Μιχαλοστάμου -  πως – σύμφωνα με την απάντηση που λήφθηκε από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας – εν τέλει η εκλογή Γραμματέα
(σσ. κ. Γιάννης Στεφανίδης) ισχύει, επομένως το νέο Προεδρείο απαρτίζεται ως εξής:  Πρόεδρος: Λάμπρος Ρόδης, Αντιπρόεδρος: Επαμεινώνδας Τσιγαρίδας, Γραμματέας: Γιάννης Στεφανίδης.




Πριν την έναρξη της διαδικασίας ψηφοφορίας αρχικά ο κ. Στεφανίδης και ακολούθως ο κ. Ρόδης απευθύνθηκαν στο σώμα. Ο κ. Στεφανίδης σχολίασε την διαδικασία εκλογής στο πρόσωπο του Γραμματέα, ανέδειξε την παραγωγική συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα όργανα που συμμετέχει και καυτηρίασε την κομματική στοχοποίησή του μέσα από την διαδικασία των αρχαιρεσιών της περασμένης εβδομάδας. Τέλος, δήλωσε προς επιθυμεί να παραιτηθεί από τη θέση του Γραμματέα του ΔΣ.
Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος από τη θέση του ευχαρίστησε το σώμα για την τιμητική επιλογή στο πρόσωπό του αλλά δεν δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία του ΔΣ πρώτο μισό της Δημοτικής θητείας, αφού πολλές συνεδριάσεις και σοβαρά θέματα, υπερκαλύφθηκαν με προσωπικές αντιπαραθέσεις και κομματικές τοποθετήσεις.
Για το λόγο αυτό κάλεσε το σώμα σε σύγκλιση δυνάμεων «για το καλό του Δήμου μας, αφού οι Δημότες δεν μας έστειλαν εδώ για να εκπροσωπήσουμε τον εαυτό μας και τις προσωπικές μας πικρίες ή επιθυμίες, αλλά εκείνους και τα συμφέροντα συνολικά της κοινωνίας μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Καλή θητεία στο νέο Προεδρείο ευχήθηκε ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος και ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης.
Ακολούθως ο  Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης κάλεσε στην έδρα το Προεδρείο και συνεχίστηκε – με την α` και β` φάση – η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και των αναπληρωτών τους, της Ποιότητας Ζωής και των αναπληρωτών τους, δύο από τις βασικές δηλαδή επιτροπές διοίκησης του Δήμου Ορχομενού.








Μετά την διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ορχομενού για την περίοδο 2017 – 2019 είναι ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος  και τακτικά μέλη οι κκ. Χρήστος Μπαμπλέκος (20 ψήφοι), Γιάννης Κόκκινος (19 ψήφοι), Ευθύμιος Φεργαδιώτης (19 ψήφοι), Αλέξανδρος Ζυγογιάννης (18 ψήφοι), Βούλα Καράλη (14 ψήφοι) και Νεκτάριος Τσάπρας (13 ψήφοι). Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι κκ. Κική Καραβαγγέλη (16 ψήφοι), Γρηγόρης Γαλάνης (13 ψήφοι), Γιάννης Νταβαλούμης (15 ψήφοι), Γιώργος Ζυγούρης (14 ψήφοι) και Λουκάς Τριανταφύλλου (14 ψήφοι).
Στη συνέχεια  και με τον ίδιο τρόπο, αναδείχθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ορχομενού για την περίοδο 2017 – 2019. Πρόεδρος ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νταβαλούμης και τακτικά μέλη αναδείχθηκαν οι κκ. Χρήστος Μπαμπλέκος (18 ψήφοι), Κώστας Ζυγογιάννης (15 ψήφοι), Έλενα Γεωργίου (17 ψήφοι), Κική Καραβαγγέλη (15 ψήφοι), Γιώργος Ζυγούρης (13 ψήφοι) και Λουκάς Τριανταφύλλου (14 ψήφοι). Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι εξής κκ. Γιάννης Φουρτάκας (14 ψήφοι), Γρηγόρης Γαλάνης (13 ψήφοι), Λουκάς Μέττας (20 ψήφοι), Βούλα Καράλη (13 ψήφοι) και Νεκτάριος Τσάπρας (12 ψήφοι).

Καλή θητεία σ` όλους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: