Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

Οι 1400 εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης) δίνουν έναν πολύμηνο ηρωικό αγώνα για τα δεδουλευμένα τους καθώς και για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους με όλα τα δικαιώματα τους.
Δεκατρείς μήνες παραμένουν απλήρωτοι ενώ εργοδοσία και κυβέρνηση σφυρίζουν αδιάφορα για τις  1400 οικογένειες που εδώ και ένα χρόνο ζουν χωρίς ένα ευρώ. Στέκονται προκλητικά απέναντι στα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των συναδέλφων που λόγω της απληρωσιάς όλο και περισσότερο διογκώνονται.
Το βρώμικο παιχνίδι της εργοδοσίας, που παίζεται με άλλες γνωστές αλυσίδες σ/μ προκειμένου να εξαγοραστούν τα καταστήματα χωρίς βεβαίως να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας κρατούν σε ομηρία τους εργαζόμενους με την ανοχή της κυβέρνησης, του υπουργείου εργασίας  και των υπηρεσιών του.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, στους αγωνιζόμενους απλήρωτους εργαζόμενους, πραγματοποιεί οικονομική εξόρμηση, με κουπόνια που έχει εκδώσει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζόμενων στην Καρυπίδης ΑΕΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους της πόλης μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους δίνοντας από το υστέρημα τους, να κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα που δίνουν εδώ και δεκατρείς μήνες οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Η έκφραση αλληλεγγύης όλων μας θα είναι καταλυτική όχι μόνο για τον αγώνα των εργαζομένων στην "Καρυπίδης", αλλά και για την ισχυροποίηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, απέναντι στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που υπηρετούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς       


Δεν υπάρχουν σχόλια: