Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ο Στερεοελλαδίτης μάνατζερ κ. Γιάννης Περλεπές αναλύσει τα συμπεράσματα του 2ου Οικονομικού Forum των Δελφών

Στα συμπεράσματα και τους προβληματισμούς που συζητήθηκαν στο πρόσφατο Διεθνές Φόρουμ Οικονομίας που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς αναφέρθηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και Γενικός Δντης της «Ν» κ. Γιάννης Περλεπές.

Σύμφωνα πάντα με το www.lamiafm1.gr, o κ. Περλεπές, συντόνισε το πάνελ με τίτλο «Ανάπτυξη και Χρέος», με συνομιλητές τον Δημήτρη Λιάκο, Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, και τον καθηγητή Λαρς Φελντ, Διευθυντή του Ινστιτούτου Walter Eucken και μέλος της 5μελούς επιτροπής σοφών της γερμανικής κυβέρνησης.
Στόχος γενικότερα του Φόρουμ ήταν να φέρει σε επαφή ανθρώπους και ομάδες από τον πολιτικό, πνευματικό και επιχειρηματικό κόσμο από την Ελλάδα και από χώρες του Εξωτερικού για να συζητήσουν θέματα της Ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας.  
Με τις δεδομένες συνθήκες στην Ελλάδα, επικράτησαν τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας όπως η αξιολόγηση, τα επικείμενα μέτρα, η περίφημη αξιολόγηση, το Grexit, η ανάπτυξη, το χρέος και πολιτικές απόψεις από πολιτικούς πρώην και ενεργούς.
Αναλυτές (όπως Κ. Φέδερστόουν κ.ά), ιστορικοί (όπως οι Γ. Δερτιλής, Ε. Αρβελέρ, Ν. Φέργκιουσον κ.ά.), πολιτικοί (όπως Γ. Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Δημήτρης Λιάκος, Ντόρα Μπακογιάννη, Ελ. Βενιζέλος, Μ. Διαμαντοπούλου. Φ. Γεννηματά, Β. Λεβέντης. Σ. Θεοδωράκης, Ε. Αποστόλου, Κ. Σημίτης, Λ. Παπαδήμος, Μ. Μόντι, κ.ά.), τραπεζίτες νυν και πρώην (όπως Γ. Σουρνάρας, Γ. Προβόπουλος, Β. Χόγιερ, κ.ά), μελετητές, ακαδημαϊκοί (όπως Χρ. Πισσαρίδης, Στ. Καλύβας, Δ. Καιρίδης, Πλ. Σακελλάρης, Π. Τσακλόγλου, Λ. Τσούκαλης, Γ. Παγουλάτος κ.ά), διπλωμάτες (πρέσβης ΗΠΑ, πρέσβης Ηνωμένου Βασιλείου, κ.ά), δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων (Μ. Σχοινάς, T. Βίζερ, Ρ. Στράουχ, κ.ά.) οργανισμών (όπως Σ. Λαζαρίδης, Θ. Φέσσας, Σ. Αναστασόπουλος,  κ.ά.) και του επιχειρηματικού κόσμου (Ν. Λογοθέτης, Χαρπαντίδης,  Ν. Ευθυμιάδης, Λ. Παπαχρονόπουλος, Α. Αγγελόπουλος, κ.α) αντάλλαξαν απόψεις και οπτικές για τα σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας και τον πλανήτη ολόκληρο.
Στις απόψεις που κατατέθηκαν δεν αποφεύχθηκε συζήτηση ακόμη και για το Grexit αλλά όπως επισημάνθηκε στην παρούσα χρονική και οικονομική συγκυρία κάτι τέτοιο είναι ουτοπικό.
Αυτό που αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά  τόνισε ο κ Περλεπές είναι η έλλειψη εθνικού σχεδιασμού και συνεννόησης των πολιτικών μας για την αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα μας κάτι που εν τέλει είναι απόλυτη και ανάγκη των καιρών.

Ο ίδιος σημείωσε πως η αξιολόγηση πρέπει επιτέλους να τελειώσει,δεν πιστεύει όμως πως αυτό θα γίνει άμεσα , ενώ σχολιάζοντας τα μέτρα και τα αντίμετρα που τόσο συζητούνται εκτίμησε πως δυστυχώς από την στιγμή που δεν έχουμε φρέσκο χρήμα, οι μειώσεις συντάξεων και η αύξηση του αφορολογήτου είναι τα μόνα σίγουρα μέτρα που θα ενισχύσουν τα κρατικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: