Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Β. Αποστόλου: «Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους»

Υπάρχει πεδίο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, εκτιμά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, τονίζοντας ωστόσο ότι «πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να μην παίζουν με όρους εντυπωσιασμού σε ένα θέμα εθνικό».
Διευκρινίζει ακόμη ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών σε φορολογικό και ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται επίγνωση των συνθηκών στη χώρα, αλλά και των επιπτώσεων στην κοινωνία από τις τροποποιήσεις που έγιναν στους δύο τομείς ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς».
Ο κ. Αποστόλου αναφέρει ότι θα κατατεθούν σύντομα στη Βουλή οι παρεμβάσεις για την πάταξη των ελληνοποιήσεων στην κτηνοτροφία και προαναγγέλλει την προσαρμογή του εθνικού πλαισίου περί ιχνηλασιμότητας και υποχρεωτικής αναγραφής της καταγωγής προέλευσης του κρέατος και των προϊόντων του.
Για τις αλλαγές στο φορολογικό και το ασφαλιστικό υποστηρίζει ότι από τον συνδυασμό αυτών των δύο το 85% των αγροτών δεν έχουν την παραμικρή επιβάρυνση ή έχουν και όφελος από τις επερχόμενες αλλαγές, ενώ στο φορολογικό, όπως αναφέρει, «το 95% που δηλώνει εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ όχι μόνο δεν θα πληρώσει το 2017 ούτε ένα ευρώ, αλλά και θα του επιστραφεί όλη η προκαταβολή φόρου που πλήρωσε το 2016, η οποία ξεπερνά τα 66,6 εκατ. ευρώ».
Πηγή: ΑΜΠΕ - www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr