Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Στις συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ συμμετείχε ο κ. Ευ. Μπασιάκος την περίοδο της ορκομωσίας Τράμπ

Ουάσινγκτον_Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου
Ο Βουλευτής Βοιωτίας και αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (Κ.Σ.) του ΝΑΤΟ, παρέστη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας σε συνεδριάσεις της Επιτροπής «Άμυνας και Ασφάλειας» της Κ.Σ. του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον (19-24 Ιανουαρίου 2017). 
Στο πλαίσιο της αποστολής αυτής και με βάση το πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες, ο κ.Μπασιάκος 1) παρευρέθηκε σε εκδήλωση της Καναδικής Πρεσβείας, προκειμένου να παρακολουθήσει την ορκωμοσία του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ Ντ.Τράμπ, 2) συναντήθηκε στην Αννάπολη με στελέχη της Αμερικανικής Ναυτικής Ακαδημίας και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στα εργαστήρια όπλων της Ακαδημίας και 3) συμμετείχε σε συσκέψεις για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις α. στο Κονγκρέσο, με τον Επικεφαλής και μέλη της Αντιπροσωπίας των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, καθώς και β. με αναλυτές Ινστιτούτων και Κέντρων think tanks, όπως το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ειρήνης (USIP) και το RAND Corporation. 
Ουάσινγκτον_Ινστιτούτο Ειρήνης ΗΠΑ


Ουάσινκγτον_Καπιτώλιο_λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία Προέδρου Τράμπ

Ο Βαγγέλης Μπασιάκος, στις πιο πάνω επαφές του, υπογράμμισε την πολύ σημαντική, στρατηγικής σημασίας, θέση της Ελλάδας στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ, σε μια περιοχή που δοκιμάζεται από σοβαρές προκλήσεις αστάθειας και γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η χώρα μας, παρά τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες της, αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί παράγοντα δημιουργίας του αναγκαίου κλίματος για περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. «Οι νατοϊκοί σύμμαχοι και γείτονες μας οφείλουν να συμπεριφέρονται αντίστοιχα», τόνισε ο κ.Μπασιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr