Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

«Σύγχρονοι Θηβαίοι Μελωδοί» σε Αθήνα και Θήβα

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική ανταπόκριση από το φιλόμουσο κοινό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Σύγχρονοι Θηβαίοι Μελωδοί» σε Αθήνα και Θήβα.
Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών, και παρουσίασε σε αυτήν σημαντικούς ιεροψάλτες που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Θηβών και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Για την ακρίβεια, συμμετείχαν ως μονωδοί ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, ο Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε. κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, και οι ιεροψάλτες κ. Κυριάκος Αδάμ, Λεωνίδας Δούκας, Κωνσταντίνος Λέκκας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης και Ιωάννης Χρήστου. Τους μονωδούς πλαισίωσε η χορωδία του Συλλόγου.
Στην Αθήνα η εκδήλωσε έλαβε χώρα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, όπου προϊσταμενεύει ο π. Ειρηναίος Νάκος. Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Ειρηναίος και εν συνεχεία ομίλησε ο γραμματεύς του Συλλόγου κ. Ιωάννης Θανάσου. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Νικόδημος Καβαρνός, ο οποίος και κατέκλεισε την εκδήλωση. Παρέστησαν ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης, ο Άρχων Μαΐστωρ της Μ.Χ.Ε. κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών κ. Γεώργιος Δεμελής, και πολλοί άλλοι.

Την επομένη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η ίδια εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων Θηβών. Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος του Ναού π. Δανιήλ Στέφας και εν συνεχεία ομίλησε ο ταμίας του Συλλόγου μας κ. Αθανάσιος Θεοδοσίου. Στην εκδήλωση των Θηβών παρουσιάστηκε επίσης και η παιδική χορωδία Βυζαντινής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Προέδρου και Χοράρχου μας κ. Αντωνίου Τσαρουχά, η οποία και εντυπωσίασε. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος και κατέκλεισε την εκδήλωση. Παρέστη επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό ο Εξοχώτατος Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: