Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Μια δεκαετία «ελπίδας» συμπλήρωσε φέτος το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Με την … υπογραφή της μοναδικής κας Στέλλας Ταπανλή, πάνω από 600 άτομα – άνδρες και γυναίκες της τοπικής μας κοινωνίας που στηρίζουν πολύπλευρα και διαχρονικά το πολυσχιδές έργο του Παραστήματος Λιβαδειάς- απόλαυσαν μια πραγματική εορταστική βραδιά στο κατάμεστο Διοικητήριο της Βοιωτίας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017. 
Μια βραδιά που κορυφώνονταν διαδοχικά και στην οποία τα μέλη του ΔΣ θέλησαν περισσότερο από ποτέ  και κυρίως με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών δράσης στην κοινωνική ζωή της Επαρχίας μας, να στείλουν το μήνυμα της Ελπίδας.  
Και τα κατάφεραν αποσπώντας το πιο ζεστό χειροκρότημα του κόσμου,  στο πλέον εντυπωσιακό φετινό καλωσόρισμα του 2017!


Όλα έχουν την αξία τους, όταν είσαι εθελοντής! Και κυρίως, όταν αγκαλιάζεσαι πλατιά από τον κόσμο. Αυτό είναι σίγουρο πλέον πως συμβαίνει στους κόλπους του πολυσχιδούς Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που ρίζωσε για τα καλά στην τοπική μας κοινωνία προσφέροντας έργο ανθρωπιστικό για περισσότερο από δέκα χρόνια.«Ψυχή» αυτού του ζωηρού «κοινωνικού κυττάρου» είναι αναμφίβολα η πρωτοπόρος κα Στέλλα Ταλανλή, όχι μόνο για τις πρωτοβουλίες αλλά και για το ύφος που αποδίδει τα τελευταία χρόνια στις βασικές, δημόσιες και ανοικτές εκδηλώσεις τους. Όπως συνέβη και φέτος, δηλαδή, αφού η προσωπικότητά της ακτινοβολούσε από ευχαρίστηση απέναντι στον «κόσμο της Ε.Α.Ε.» που είχε κυριολεκτικά κατακλύσει την τεράστια αίθουσα του Διοικητηρίου Βοιωτίας, που και φέτος παραχωρήθηκε από την σταθερή της σύμμαχο κα Φανή Παπαθωμά.
Η νέα δημιουργική χρονιά για την Αντικαρκινική Εταιρεία στη Λιβαδειά ξεκίνησε με την ίδια να δίνει … επεξηγήσεις για το «σκηνικό» που θα εξελίσσονταν η βραδιά, με κυρίαρχο σύμβολο για φέτος την βάρκα της Ελπίδας, για όλους όσους υποφέρουν αλλά και για εκείνους που ξαναβρίσκουν το ρυθμό της ζωής τους μέσα από την έγκαιρη διάγνωση. Παράλληλα δεν παρέλειψε να προσφωνήσει και να ευχαριστήσει πολλά δημόσια πρόσωπα που ήταν στην αίθουσα και στηρίζουν το έργο τους.
Με στίχους, με προσωπικές αναφορές, με παραδείγματα και λόγια που μόνο εκεί μπορεί να συνδέσει, η κα Ταπανλή ζωγράφισε όντως ένα πίνακα για την χαρά της ζωής, την αλληλεγγύη και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Κι` αφού τέλειωσε τον … ταξιδιάρικο λόγο της, κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιώτατο κκ. Γεώργιο για να ευλογήσει την βασιλόπιτα των χρόνων του Παραρτήματος της Ε.Α.Ε. στη Λιβαδειά. Το χρυσό φλουρί της βασιλόπιτας πρόσφερε και φέτος η δημιουργική σχεδιάστρια της πόλης κα Έφη Πέτσα – Στάμου και το «χρυσό κλειδί της ευτυχίας» το κοσμηματοπωλείο των Αδελφών Γέρου.
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος παρουσίασε το νέο επιστήμονα, που ήρθε στη Λιβαδειά από τη Γερμανία, προκειμένου να μιλήσει για την «Ισλαμική τρομοκρατία, δημοκρατία και κρίση νοήματος». Ένα επίκαιρο θέμα που ίσως αναλύονταν για πρώτη φορά σ` ένα τόσο πλατύ ακροατήριο στην Επαρχία μας, από τον κ. Θεοφάνη Τάση, υφηγητή του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, Μέλος της Ανθρωπιστικής Ακαδημίας του Βερολίνου.
Μετά από μια «δυνατή ομιλία», σειρά είχε ένα αληθινά «δυνατό» δίδυμο από τα σπλάχνα αυτής της πόλης.

Οι Λειβαδίτισσες μουσικοσυνθέτριες και στιχουργοί Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου έκαναν το «ντεμπούτο» τους στην τοπική μας με τον ύμνο που έγραψαν για την Αντικαρκινική της Λιβαδειάς με τίτλο «Η Γέννηση της Ελπίδας». Στο φ λαούτο τις συνοδεύει ο σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Θοδωρής Μαυρομάτης.


Βραβευμένες στην Αμερική με το χρυσό βραβείο για το άλμπουμ «Ελλάς Πολιτική Κρατούμεν绨, δυο κορίτσια που η «ψυχική τους καλλιέργεια» ακτινοβολούσε και μόνο με τη στάση του σώματός τους, πόσο μάλλον με το χάρισμα του λόγου και της μουσικής τους παιδείας, που ξεδιπλώθηκε μπροστά στο κοινό της γενέτειράς τους.
Ας ακούσουμε την πρώτη παρουσίαση του ύμνου που συνέθεσαν οι ταλαντούχες αδελφές Σπανομάρκου…
Την σκυτάλη τους έδωσαν σ` ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τους εξαίρετους μουσικούς κκ.  Βασίλη Αρχιτεκτονιδη και Γιώργο Ξενοκωστα, που της συνόδευσαν στο βραβευμένο τους  άλμπουμ …Το κοινό – κατά γενική ομολογία – «αχόρταγο», απολαμβάνει σιωπηλό το θέαμα. Κι` μουσική δίνει τη θέση της στο χορό.


Οι χορευτές Αρετή Κόκκαλη και Αλέξανδρος Ρηγόπουλος,  δύο ταλαντούχοι Λειβαδίτες καλλιτέχνες, χόρεψαν το «Ταγκό των Χριστουγέννων», εμπνευσμένο από την ομώνυμη δραματική ταινία του 2011, σε σκηνοθεσία του κ. Νίκου Κουτελιδάλη…

Η βραδιά κορυφώθηκε με την παρουσίαση της προσκεκλημένης της επετειακής τους βραδιάς, της γνωστής και αγαπημένης ερμηνεύτριας, κας Λένας Αλκαίου. Η υπέροχη φωνής και η ανθρωπιά που εξέπεμπε ταξίδεψε μελωδικά το κοινό. Στο πιάνο ήταν μαζί της ο κ. Σπύρος Παγιάτης.Για τον επίλογο θα κρατήσουμε την περιγραφή που η ίδια η Πρόεδρος ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στα social media: «Ήταν μια ποιοτική, υπέροχη βραδιά για το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε!!!  Με τον τεράστιο κόσμο μας να 'ξεχειλίζει'' την αίθουσα του Διοικητηρίου....600 θέσεις γεμάτες από την αγάπη σας και ένα συγγνώμη γι` αυτούς που έφευγαν απογοητευμένοι, αφού δεν χωρούσαν καν να μπουν!!!! Υπήρχε ''ψυχή και πνεύμα'' κι ο κόσμος μας προσηλωμένος.... Ακούγονταν μόνο αναπνοές και αυτό το μειδίαμα της ικανοποίησης ζωγραφισμένο στο πρόσωπο!!! Είναι ευλογία θεού να μπορείς να προσφέρεις στον άνθρωπο αυτή την δημιουργική νηφαλιότητα, την ηρεμία και την χαρά!!!!! Καλή χρονιά αγαπημένοι μου!!!»
Και λίγα λες… Χρόνια Πολλά στο Παράστημα Λιβαδειάς!
Καλή χρονιά να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr