Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Έξι δεκαετίες γιόρτασε το Σωματείο Συνταξιούχων Επαγγελματιοβιοτεχνών Επαρχίας Λιβαδειάς «Ο Άγιος Μηνάς» - Τιμητικές διακρίσεις στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κκ. Γεωργίου και της Αντιπεριφερειάρχη κας Φανής Παπαθωμά

Όταν πριν από 60 χρόνια, ιδρύθηκε το Σωματείο Συνταξιούχων Επαγγελματιοβιοτεχνών Επαρχίας Λιβαδειάς " Ο Άγιος Μηνάς" οι διεκδικήσεις και οι αγωνίες των ΜμΕ δεν ήταν το ίδιο, αλλά ήταν πάντοτε προς την κατεύθυνση της καλυτέρευσης των συνθηκών και των δικαιωμάτων ανθρώπων που πρόσφεραν σημαντικούς πόντους στην εγχώρια και τοπική οικονομία.








Σήμερα, έξι δεκαετίες μετά, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Κομματάς και τα μέλη του ΔΣ εξακολουθούν να στηρίζουν αυτό το συλλογικό του όργανο, κάτω από πολύ διαφορετικές καταστάσεις και φυσικά μέσα σ` ένα εντελώς αλλαγμένο κοινωνικό πλαίσιο εν γένει για τους συνταξιούχους στην πατρίδα μας, που η πρόσφατα έρευνα της ΓΕΣΕΒΕ φανέρωσε πως στηρίζουν στην πλειοψηφία τους και τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά.
Αυτό το μήνυμα μετέφερε – μεταξύ άλλων – και ο παριστάμενος Πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ κ. Γιώργος Καβαθάς, που τίμησε με την παρουσία του την επετειακή τους εκδήλωση, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 22 Ιανουαρίου 2017 στο Κέντρο Γιούλας στο Πέρα Χωριό.
Εξ` ου και τα έξι συμβολικά κεριά που προστέθηκαν στην φετινή βασιλόπιτα, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος κκ. Γεώργιος μαζί με τον πρώην Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας π. Δημήτριο  και τον Αρχιδιάκονο π. Σεραφείμ.
Παρόντες ήταν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο π. Βουλευτής και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Γιάννης Σταθάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γιώργος Βασιληάς και εκ μέρους του Δήμου Λεβαδέων ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέκος Μηττάς.
Η εκδήλωσή τους είχε, λοιπόν, επετειακό χαρακτήρα, γι` αυτό και έτυχε της στήριξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας. Κι` όπως είθισται  σ` αυτή την ετήσια συνάντησή τους, το ΔΣ θέλησε να τιμήσει πρόσωπα που στην πορεία αυτών των ετών, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ηθική και την υλική στήριξη του το Σωματείου Συνταξιούχων Επαγγελματιοβιοτεχνών Επαρχίας Λιβαδειάς.







Αρχικά, στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κκ. Γεωργίου, το ΔΣ τίμησε την πολύχρονη και πολύπλευρη υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες και τις θρησκευτικές τους εκδηλώσεις. Την αναμνηστική πλακέτα απέδωσε ο αειθαλής Πρόεδρος κ. Γιάννης Κομματάς.
Ακολούθως, η τιμή έγινε στο πρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, που όχι μόνο αυτή τη φορά, αλλά πολλά χρόνια τώρα στηρίζει σιωπηλά τις δράσεις του Σωματείου. 
Την τιμητική πλακέτα της - την απέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Αγνιάδης- η κα Παπαθωμά την αφιέρωσε σ` όλους τους άξιους συνεργάτες της στην Π.Ε. Βοιωτίας και στους Βοιωτούς Περιφερειακούς Συμβούλους. 







Ακολούθησαν δύο ακόμη αναμνηστικές διακρίσεις, στους βετεράνους επαγγελματιοβιοτέχνες κκ. Ιωάννη Ε. Σταθούλη και Ανδρέα Γ. Αγραφιώτη. Τις διακρίσεις αυτές ανέμειναν αντίστοιχα οι κκ. Γιώργος Καβαθάς και Γιάννης Ταγκαλέγκας.


Η επετειακή τους εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ενός βίντεο με στιγμιότυπα από την πολυετή αυτή διαδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Επαγγελματιοβιοτεχνών Επαρχίας Λιβαδειάς. Και του χρόνου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: