Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο φωτογράφος Αλέξανδρος Βρεττάκος έρχεται στη Λιβαδειά - Ανοικτή πρόσκληση από τη Φωτογραφική Λέσχη της πόλης

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 μ.μ, στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, θα παραστεί ο φωτογράφος Αλέξανδρος Βρεττάκος ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου του.

Λίγα λόγια για το φωτογράφο:
Ο Αλέξανδρος Βρεττάκος γεννήθηκε το 1964 στην Κοζάνη, όπου ζει μέχρι σήμερα. Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποφοίτησε σχολή φωτογραφίας “Branko Bajic” στο Novi-Sad της Σερβίας, το 1988. Δίδαξε φωτογραφία στα ΝΕΛΕ και στα ΙΕΚ Κοζάνης τη δεκαετία του ‘90. Επίσης το ίδιο διάστημα οργάνωσε τμήματα φωτογραφίας και δίδαξε σε διάφορα προγράμματ
α της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2002 δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης το Φωτογραφικό Εργαστήρι Φωτοδίοδος όπου τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία. Έχει στο δυναμικό του δεκαεννέα ατομικές εκθέσεις, τέσσερα πανελλήνια βραβεία και ένα πανευρωπαϊκό.
Ασχολείται κυρίως με την ασπρόμαυρη φωτογραφία. Εμφανίζει και τυπώνει ο ίδιος τις φωτογραφίες του γιατί πιστεύει ότι όλη η διαδικασία της φωτογράφησης τελειώνει μόνο μετά από τη μεταφορά της τελικής εικόνας στο χαρτί. Από το 2002 ασχολείται και με την ψηφιακή φωτογραφία κάνοντας αρκετούς πειραματισμούς για την καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εικόνας. 
Έχει συμμετάσχει σε 19 εκθέσεις στην Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με συνεργασία μεταξύ άλλων με τον Πλάτωνα Ριβέλλη το 2013.
Ιστοσελίδα : www.vrettakos.gr 

Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine - http://www.fmag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: