Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

KKE και Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουν τη σημερινή επίθεση συνταξιούχων από τα ΜΑΤ στην Αθήνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι ‘’αριστεροσύνης’’ και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Α.ΜΕ.
Όταν δε φτάνουν η κοροϊδία και η εξαπάτηση, όταν δεν αρκεί η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, το βάφτισμα των περικοπών σε αυξήσεις, τότε χρησιμοποιείται η γνώριμη μέθοδος της καταστολής και των χημικών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι των προηγούμενων κυβερνήσεων επιτέθηκε σήμερα στους συνταξιούχους, στους απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα.
Η Γραμματεία Λιβαδειάς του Π.Α. ΜΕ. καταγγέλλει την ένταση της τρομοκρατίας και τη σημερινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους και τους καλεί να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να πάρουν αγωνιστική θέση πλάι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αναπλήρωση των απωλειών μας που για εμάς δεν είναι "περασμένα - ξεχασμένα", να απαντήσουμε αγωνιστικά στο νέο κύμα επίθεσης που προετοιμάζουν κυβέρνηση - ΕΕ - κουαρτέτο -επιχειρηματικοί όμιλοι!
3/10/2016


ΔΗΛΩΣΗ
Πολιτικές εξελίξεις.
Κλίμα αποπροσανατολισμού και εφησυχασμού καλλιεργεί η κυβέρνηση σε ότι αφορά τα Εργασιακά, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης της επίσημης διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο, στις 17 Οκτώβρη, με αφορμή την ολοκλήρωση του πορίσματος από την «Επιτροπή σοφών».

Η κυβέρνηση, κρύβει πως ότι και να λέει το πόρισμα αυτό έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Ότι η ίδια η κυβέρνηση, ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο, έχει συμφωνήσει να μην καταργηθούν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν παρθεί και υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ότι οι προτάσεις της Επιτροπής κινούνται στο πλαίσιο των αντεργατικών «βέλτιστων πρακτικών», για τις οποίες μιλάνε ΔΝΤ και ΕΕ, καθώς και ότι η συζήτηση για αντιλαϊκές αλλαγές στα Εργασιακά διεξάγεται σε όλη την ΕΕ.
Δεν χρειάζεται καμιά αναμονή. Όλοι στη δράση, μπροστά στους αγωνιστικούς σταθμούς που έχουν καθορίσει τα συνδικάτα.
Να ορθώσουμε εμπόδια σε νέα και παλιά αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε αποκατάσταση των απωλειών. Να παλέψουμε για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας και του λαού.
Γιατί, κόντρα στη ζωή - «λάστιχο», στην περιπλάνηση από την ανεργία στη μιζέρια και την κακοπληρωμένη δουλειά, που γενικεύεται ειδικά στη νεολαία, υπάρχει άλλος δρόμος.
Μπορούν σήμερα η νεολαία και ο εργαζόμενος λαός να ζήσουν όπως τους αξίζει στον 21ο αιώνα. Υπάρχουν οι δυνατότητες γι' αυτό.
Προϋπόθεση είναι η εργατική τάξη να πάρει στα χέρια της τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας. Να εξαφανιστεί οριστικά η σαπίλα μέσα στην οποία ζούμε.
03-10-2016
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr