Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Βασίλης Λεβέντης: «Όταν προδώσω τον απλό πολίτη, θα έχει έρθει η ώρα να φύγω από την πολιτική»

Στην κατάμεστη αίθουσα της «Αθηναΐδας» στον Κεραμεικό, έλαβε χώρα με επιτυχία στις  17-10-16, η κεντρική ομιλία του προέδρου της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλη Λεβέντη, όπου και ανέπτυξε τις κεντρικές πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ σχολίασε παράλληλα την πολιτική επικαιρότητα. 


Ο πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» καταχειροκροτούμενος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος με την εφαρμογή της απλής και άδολης αναλογικής, μέτρο για το οποίο η «Ένωση Κεντρώων» κατέβαλε επίμοχθη προσπάθεια. Ακόμα σχολίασε την επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά των άλλων κομμάτων στο μείζον θέμα των «κόκκινων δανείων», που ταλανίζουν την κοινωνία και πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράζουν οι ίδιοι τα δάνειά τους στο 20% της διαμορφωθείσας οφειλής τους, αντί να πωληθούν στην ίδια τιμή στα επαχθή distress funds. Τέλος μεταξύ άλλων θέσεων, ο πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα εξωτερικά θέματα της χώρας και κάλεσε σε ομοψυχία και ενότητα όλο τον πολιτικό κόσμο, προκειμένου να αποτραπούν σοβαρές εθνικές ήττες και διπλωματικές απώλειες, με το Σκοπιανό, την αμφισβήτηση της «Συνθήκης της Λωζάνης» από τον Ερντογάν, τον τουρκικό επεκτατισμό στο Αιγαίο, τον παράνομο εποικισμό και την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου και άλλες αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Με σύνθημα «έξω οι σωτήρες και οι φωστήρες, η εξουσία στον λαό», ο κ. Λεβέντης ζήτησε από τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους «στην επίθεση που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και η Ένωση Κεντρώων το τελευταίο διάστημα», λέγοντας πως αυτό γίνεται «γιατί τους χαλάμε τη σούπα». Σημείωσε ότι δεν συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., αλλά «θα πάμε σε κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας για το καλό του τόπου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: