Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Οι «δικές μας ξένες» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Λιβαδειάς … «σφάγιασαν» τα φετινά Τροφώνια στο Δήμο Λεβαδέων




Μόνο ο Πολιτισμός θα μας κρατήσει όρθιους κι` εκεί στηρίζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς… ήταν ένα από τα πολλά μηνύματα που έστειλε – και σ` αυτή τη μοναδική ρεμπέτικη βραδιά – το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς.  στην κορύφωση των Τροφωνίων 2016 στο Δήμο Λεβαδεών . Μια βραδιά που κατάφερε να «σηκώσει όρθιους» τους θεατές στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016,  οι οποίοι και καταχειροκρότησαν την εμπνευσμένη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο οι «δικές μας ξένες» και  με την συμμετοχή της Σοφίας Παπάζογλου.

Οι «δικές μας ξένες» - δηλαδή οι αείμνηστες Μικρασιάτισσες ερμηνεύτριες
Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ και Μαρίκα Νίνου – αποτέλεσαν το μυθικά πρόσωπα γύρω από τα οποία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς έμπλεξε μια ακόμη μοναδική βραδιά!
Μέσα στο επιβλητικό τοπίο του φαραγγιού της Έκρυνας, ο ήχος των αθάνατων αυτών ακουσμάτων πήρε μια άλλη διάσταση, τόσο εξ` αιτίας της συνεχώς βελτιωμένης εμφάνισης των τμημάτων του Συλλόγου (χορωδία και χορευτικά) όσο και με την παρουσία της αγαπητής σύγχρονης ερμηνεύτριας κας Σοφίας Παπάζογλου, η οποία ήρθε στη Λιβαδειά για να συνοδεύσει με τους μουσικούς της αυτή την παραγωγή στο πλαίσιο των Τροφωνίων 2016.
Κι` όσο περνούσε η βραδιά, όλα έπαιρναν μια άλλη διάσταση… ενώ – μεταξύ άλλων – άξιο αναφοράς αποτελεί και το σόλο που απογείωσε την μουσικοχορευτική αυτή παράσταση, ερμηνευμένο από την κα Αντωνία Μπάρτσου, με καταγωγή από τον Ορχομενό, για την οποία μιλάει όλη η περιοχή μας πλέον…


Αξίζει να σημειωθεί πως στο αποτέλεσμα της βραδιάς καθοριστική ήταν η συμβολή του κ. Νεοκλή Αράπογλου, που είχε την επιμέλεια του σκηνικού. Ο ίδιος άνθρωπος έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το έργο τέχνης που δημιούργησε για το Σύλλογό τους, την «Μικρασιάτισσα Μάνα», που προσφέρετε πλέον στις επίσημες εκδηλώσεις τους.
Ακόμη θερμές ευχαριστίες αποδόθηκαν από το ΔΣ στους μουσικούς της περιοχής μας κκ. Γιώργο Πούλο, Γιώργο Ζωγράφο, Νίκο Σουραφή και Παναγιώτη Γεωργίου , όπως και στις αδελφές Παναγιώτα και Αναστασία Παπαλάμπρου για την διδασκαλία και απόδοση των χορογραφιών τους, όπως και στον κ. Γιάννη Πανταζάκο.
Τέλος, ο Σύλλογος ευχαρίστησε ξεχωριστά την δημιουργική δασκάλα της χορωδίας κα Ιωάννα Παναγιωτίδη – Σταύρου για την σκέψη και υλοποίηση της μοναδικής αυτής  βραδιάς!

Κλείνουμε με την προσκεκλημένη της βραδιάς, την Σοφία Παπάζογλου, που με την ορχήστρα της απέδωσε αγαπημένα κομμάτια, τα οποία είχαν ερμηνεύσει και καθιερώσει οι «δικές μας ξένες» …


Θερμά συγχαρητήρια κυρίες μου!!!


ΥΓ. Το ORCHOMENOS PRESS ευχαριστεί θερμά τον κ. Τάσο Μερτζάνη για την παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: