Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ιερώνυμος: Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις

Προς εκτόνωση φαίνεται πως βαίνει η κρίση στις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία, μετά από τη σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και των υπουργών Παιδείας, Νίκου Φίλη, και Άμυνας, Πάνου Καμμένου.
Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις, ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της συνάντησης, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται ο διάλογος για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι τα Θρησκευτικά θα συνεχίσουν να διδάσκονται με τα παλιά βιβλία, μέχρι να γραφτούν νέα έπειτα από συνεννόηση και διάλογο ανάμεσα στην Εκκλησία και την πολιτεία.
Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο μητροπολιτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ. Παπαγεωργίου. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/story/1156054/ieronumos-luthikan-oi-pareksigiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: