Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

"Εδώ παντρεύεται η ιστορία με την θρησκεία" το μήνυμα Παπαθωμά στα εγκαίνια των στοών του Οσίου Λουκά

Στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, παραβρέθηκε την  Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016, η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά στα εγκαίνεια  του έργου για την αποκατάσταση  και μετατροπή των υπόγειων στοών της βορινής πτέρυγας  σε επισκέψιμο χώρο.  Ένα σημαντικό  έργο, υλοποιήθηκε  από την πρώην 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και  με τη  χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ μέσα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, παρουσία των Μητροπολιτών Φωκίδος, Χαλκίδος και Κηφισίας, επίσημων προσκεκλημένων  και προσκυνητών και όλων των συντελεστών του έργου από τις Εφορίες Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και Εύβοιας .



 «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ σ΄αυτό το χώρο του μοναστηριού που χαρακτηρίζεται ως η «Αγιά Σοφιά της Ρούμελης».
   Πραγματικά λοιπόν σήμερα είναι μία πολύ όμορφη μέρα γιατί μέσα στα δύσκολα που βιώνουμε όλοι μας , μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε,  μας δίνεται η ευκαιρία να βρισκόμαστε εδώ, που θα τολμούσα να πω και συγχωρείστε με, κατοικεί ο Θεός .
Και κατοικεί ο Θεός γιατί εδώ παντρεύεται η ιστορία με την θρησκεία .
Kι έχω την αίσθηση ότι και το πιο μικρό πετραδάκι έχει αγιότητα μέσα του , υπό την ευρύτερη έννοια , αγαπητοί πατέρες και όλο αυτό μας κάνει εμάς τους ανθρώπους, τις δικές μας υπάρξεις , τις ψυχές μας και το μυαλό μας , να αισθανόμαστε πιο ισχυροί και πιο δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας.
   Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι ναι είναι έτσι όπως τα είπε ο Σεβασμιότατος , είναι ένα έργο το οποίο υλοποιήθηκε με καταπληκτικό τρόπο από της Εφορεία Αρχαιοτήτων , είναι ένα έργο το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από τη Διαχειριστική μας , είναι ένα έργο που μας τιμά όλους .
   Από εδώ λοιπόν από την «Αγιά Σοφιά της Ρούμελης , έτσι όπως  ευχήθηκα και για το Μουσείο της Θήβας, δεν έχω παρά να ευχηθώ:
     «Ας είναι καλοτάξιδο αυτό το ιστορικό – θρησκευτικό – τουριστικό μνημείο, στις θάλασσες του πολιτισμού» τόνισε στο χαιρετισμό της και σε κλίμα συγκίνησης η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: