Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην επέτειο του «ΟΧΙ» στη Λιβαδειά

Την 28 η Οκτώβρη 2015 ανήμερα της επετείου του αντιφασιστικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού, βρέθηκε στη Θήβα ο βουλευτής Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής, με συνοδεία τον αστυνομικό αδελφό του και ένα τσούρμο φασισταριών.
Στην φασιστική πρόκληση – να καταθέτουν στεφάνι οι νοσταλγοί του Χίτλερ , των ταγματασφαλιτών και των ss – απάντησαν παρευρισκόμενοι αντιφασίστες και αντιστασιακοί αγωνιστές, με αντιφασιστικά συνθήματα στην κατάθεση στεφανιού από τον βουλευτή της Χ.Α. Καρακώστα.
Στη συνέχεια – κατά τη γνωστή τακτική των εγκληματικών συμμοριών - τρία μέλη της συνοδείας του βουλευτή της Χ.Α., ανάμεσά τους και ο αστυνομικός αδελφός του Ζαχ. Καρακώστας - ξεμονάχιασαν και χτύπησαν τον Σπύρο Πρεβεζάνο, έναν από τους αντιφασίστες αγωνιστές που παραβρέθηκαν στην διαμαρτυρία, έξω από το ΑΤΜ του ταχ. ταμιευτηρίου.
Οι τρεις αυτουργοί αναγνωρίστηκαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη, έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε. Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 6/10/16, τέθηκε όμως στο αρχείο σύμφωνα με νόμο (ν. 4411/16) που ψηφίστηκε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ το καλοκαίρι και παρέγραψε αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν πριν την 31/3/2016.
Πέρα από την νομική εξέλιξη ή τον νομικό χαρακτηρισμό της επίθεσης (για τον οποίο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά), η αλήθεια είναι μια: Η Χρυσή Αυγή δεν διστάζει ακόμη και στις πιο «επίσημες» εμφανίσεις της, όπως η κατάθεση στεφανιού από Βουλευτή της, να αποδεικνύει τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Είναι γνωστό ωστόσο ότι πίσω από το κοστούμι του «νόμιμου πολιτικού κόμματος» κρύβεται η προβιά της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.
Επιπλέον, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των αποκαλύψεων που ακολούθησαν και κατέστησαν όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής υπόδικη για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, οι φασιστικές-ρατσιστικές επιθέσεις όχι μόνο δεν εκλείπουν αλλά συνεχίζονται αδιάκοπα ενώ τον τελευταίο καιρό, στο έδαφος της έντασης του προσφυγικού ζητήματος πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, πάντα με πρωταγωνιστικό ρόλο στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής (π.χ. γεγονότα στο Ανατολικό Αιγαίο-Κρήτη κλπ).
Με βάση τα παραπάνω δηλώνουμε ότι ο βουλευτής της Χ.Α. είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν γεγονότα φασιστικής/ρατσιστικής βίας εις βάρος οποιουδήποτε στην πόλη μας. Δεν θα επιτρέψουμε το φασιστικό δηλητήριο να μολύνει το μυαλό και τις καρδιές του λαού με οποιοδήποτε πρόσχημα.
Καλούμε τις τοπικές αρχές να αντιδράσουν και να μην ανεχτούν την παρουσία του. Να μην ανεχτούν να στέκονται δίπλα στον εκπρόσωπο ναζιστών δολοφόνων, στον εκπρόσωπο εγκληματικής οργάνωσης. Να μην προφασιστούν ότι η παρουσία του στην παρέλαση «περιγράφεται» στη νομοθεσία της αστικής δημοκρατίας γιατί είναι αυτή που ταυτόχρονα απελευθερώνει σε 18 μήνες τον δολοφόνο Ρουπακιά, αυτήν που αφήνει ελεύθερο τον αρχηγό του κόμματος που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Καλούμε σύσσωμο το Δ.Σ. του Δήμου να προβεί στις απαιτούμενες διαδικασίες άμεσα ώστε να μην αποδεχτούν την παρουσία του χρυσαυγίτη βουλευτή στην πόλη μας.
Γιατί, για εμάς, αν δεν το κάνουν, θεωρούμε ότι με τη στάση τους αυτή εκθρέφουν και νομιμοποιούν το αυγό του φιδιού. Γιατί, για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο συναλλαγής οι «αιματοβαμμένες» ψήφοι με την διάχυση του φασιστικού δηλητηρίου στην τοπική κοινωνία.
Επίσης, καλούμε τα σωματεία, το σύνολο των εργαζομένων και των ανέργων να μη δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους τραμπούκους-εγκληματίες που ευθύνονται για δολοφονίες και επιθέσεις σε αγωνιστές εργάτες. Να σταθούμε μαζικά και οργανωμένα απέναντί τους όπου κι όποτε τολμήσουν να εμφανιστούν.

Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ …ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ


Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: