Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Στο δρόμο ξανά οι αγρότες- Απειλούν με μπλόκα στην Εθνική τα Χριστούγεννα

Με τοπικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ΟΓΑ με τρακτέρ ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Θεσσαλία.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν με κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς πιθανόν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Αγρότες από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Νίκαια όπου στο πολιτιστικό κέντρο συνεδρίασε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων. Τον τόνο έδιναν τα τρακτέρ που βρισκόταν συμβολικά έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Σε αυτή συμμετείχαν περισσότερες από 100 οργανώσεις και αγροτικοί σύλλογοι καθώς εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στη Λάρισα για συντονίσουν καλύτερα το αγώνα των αγροτών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η συμμετοχή των αγροτών σε αυτή την σύσκεψη χαρακτηρίστηκε από τους αγροτοσυνδικαλιστές ως πρωτοφανής καθώς φαίνεται πως η φορολόγηση και τα μέτρα κατά του κλάδου κινητοποιούν τους παραγωγούς.
Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και πιθανή ημερομηνία την 18η Δεκεμβρίου η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει την κάθοδο των τρακτέρ στα μπλόκα της Εθνικής οδού.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και γνωστός αγροσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας τόνισε “ Πρέπει να συζητήσουμε τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα φορολογικά και το ασφαλιστικό. Όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτό τον αγώνα τόσο πιο πετυχημένος θα είναι. Άλλωστε η μαγιά υπάρχει…”, κατέληξε.
Πηγή: onlarissa.gr


Πηγή: Στο δρόμο ξανά οι αγρότες- Απειλούν με μπλόκα στην Εθνική τα Χριστούγεννα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/297888/sto-dromo-xana-oi-agrotes-apeiloyn-me-mploka-stin-ethniki-ta-hristoygenna-eikones#ixzz4OaRHtjYB

Δεν υπάρχουν σχόλια: