Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Παππάς: Έρχεται νέα ρύθμιση, δεν υποχωρούμε και δεν παραιτούμαι

Υπεραμύνθηκε του αδιάβλητου του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας για την ανάγκη να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο.

«Υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με αυτό θα πορευθούμε, η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική» σημείωσε, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

«Οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος τηλεοπτικών πιέσεων» τόνισε, χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση.

Επανέλαβε μάλιστα ότι τα κριτήρια του διαγωνισμού που έγινε ήταν αυστηρά και ποιοτικά, ενώ υπήρχαν πολλές δικλείδες ασφαλείας σε θέματα διαφάνειας και παρουσίασης όλων των απόψεων.

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι έρχεται καινούργια ρύθμιση και ότι θα μπει τέλος στην ανομία του προηγούμενου καθεστώτος. «Η ρύθμιση θα έρθει τη Δευτέρα, δεν υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιήσουμε αυτό το νομικό κενό» εξήγησε.

«Οι νυν καναλάρχες είναι καναλάρχες λόγω της πετυχημένης αεροπειρατείας. Οι νέοι καναλάρχες είναι καναλάρχες επειδή πορεύθηκαν με τους κανόνες που όρισε η Πολιτεία» συνέχισε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει, «θα ήταν λάθος να γυρίσουμε απλά στα γραφεία μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το δικό του πολιτικό μέλλον, επανέλαβε ότι βρίσκεται στη θέση του υπουργού με την ψήφο του ελληνικού λαού και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, ενώ σημείωσε ότι οι αποφάσεις δεν είναι ενός υπουργού, αλλά συλλογικές.

Κληθείς να απαντήσει στην κριτική που ασκείται εναντίον του για απολυταρχισμό ο Νίκος Παππάς είπε:
«Εάν βρισκόσασταν στη θέση μου και ήσασταν ενώπιον των νομικών αυτών κενών, ή θα αναζητούσατε επικοινωνιακά 'χαϊδολογήματα' ή θα προχωρούσατε σε τομές. Συναντήσαμε πολλά θεσμικά εμπόδια αλλά δεν σταματήσαμε. Πιστεύω ότι καλώς πορευτήκαμε, αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω έτσι θα έπρεπε να κάνουμε τα πράγματα γιατί προσπαθήσαμε να συγκροτήσουμε ΕΣΡ αλλά αυτό δεν έγινε.»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ, απέρριψε τα περί ανηθικότητας, λέγοντας ότι «ανήθικο είναι να παίρνεις από τους φτωχούς και να τα δίνεις στους πλούσιους».

Ο υπουργός είπε ότι είναι υπόλογη η ΝΔ γιατί υπονόμευσε τον διαγωνισμό με τον οποίο μπήκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια Ταμεία και αναρωτήθηκε αν τώρα θα προσέλθει για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Αποδείχθηκε με τον διαγωνισμό που κάναμε ότι το Δημόσιο μπορεί να πάρει χρήματα από τις άδειες, η ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι βαθύτατα εκτεθειμένη» τόνισε.

«Όπως και να έχει, τελειώσαμε με το κλειστό club καναλαρχών. Ευελπιστούμε σε άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ χωρίς προσκόμματα από τη ΝΔ» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: