Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Νέα ανοικτή πρόσκληση από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, ο σύλλογος "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς" και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ σας προσκαλούν σε ένα ακόμη μάθημα της αναπληρώτριας καθηγήτριας του ΕΚΠΑ κ. Μαρίας Ευθυμίου στην πόλη της Λιβαδειάς.
Θέμα του μαθήματος
"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ"
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7 μμ.
Στο Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος".
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μαρία Δ. Ευθυμίου
Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1955.
Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τους κύκλους των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι.
Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες.
Από το 1981 ανήκει στο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του ΕΚΠΑ. Στην τρέχουσα περίοδο κατέχει τον τίτλο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας. Xρημάτισε Διευθύντρια του Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Επιτροπές Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις σε πολυάριθμα Διεθνή Συνέδρια Ιστορίας. Έχει μετάσχει σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δράσεις σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατά την τελευταία δεκαετία διδάσκει στο ευρύ κοινό, δωρεάν, σχεδόν καθημερινά, σε εσπερινή βάση, σε ολόκληρη την Αττική και την Ελλάδα, κύκλους Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περί τα 36.000 άτομα.
Έχουν κυκλοφορήσει τρία βιβλία της. Έχουν δημοσιευθεί περισσότερα από πενήντα άρθρα της σε περιοδικά Ιστορίας, σε Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας, σε ένθετα Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της -περί τα πανεπιστημιακά και κοινωνικά- στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.
Κατά το έτος 2013 τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού».

Είναι μητέρα δύο ξεχωριστών νεαρών ανδρών, του Γιωργή και του Ρήγα Χατζηλάκου, και δύο υπέροχων νυφών, της Claudia Marota και της Isaure Maiza.
Είναι γιαγιά της Μάγιας και της Έλενας.
Είχε την ευλογία να είναι θυγατέρα δύο ακέραιων ανθρώπων, της Χριστίνας και του Δημήτρη Ευθυμίου˙ αδελφή ενός αγαπημένου αδελφού, του Πέτρου˙ μαθήτρια ενός σπουδαίου πανεπιστημιακού δασκάλου και χαλκέντερου ιστορικού, του Βασ. Βλ. Σφυρόερα. Τέλος, έχει την τιμή να συγκαταλέγεται στον κύκλο των φίλων δεκάδων ζεστών, ουσιαστικών, αυθεντικών, ταλαντούχων, δοτικών και φωτεινών ανθρώπων - φίλων, συγγενών, συνορειβατών, συνκωπηλατών, συγχορευτών, συντραγουδιστών, συνοραματιστών, συνσυζητητών, συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: