Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς : Στήριξη στην απεργία της 6ης Οκτωβρίου από την ΠΟΕΔΗΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς στηρίζει την απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 6 Οκτώβρη και συμπαραστέκεται στο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λιβαδειάς που δίνει καθημερινή μάχη για να μείνει ανοιχτό και με υψηλές υπηρεσίες υγείας το Νοσοκομείο  της Λιβαδειάς που εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, φτωχά λαϊκά στρώματα  της περιοχής μας.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικούς αγώνες και πολύ περισσότερο από εξαγγελίες και υποσχέσεις των κυβερνήσεων. Χρειάζεται ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που θα διεκδικήσουν σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας, δωρεάν για όλο το λαό χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Είναι χρέος όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών να αντιδράσουν τώρα μπροστά στις επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώνονται γι’ αυτό και
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους τομείς υγείας και πρόνοιας
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να καταργηθεί το αίσχος των εργολαβιών στα νοσοκομεία.
  • Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές ασθενών στα νοσοκομεία.
  • Χρηματοδότηση για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. ΟΧΙ στο πέρασμα αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται από εφημερίες, υπερωρίες σε γιατρούς και προσωπικό. Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα για όλο το προσωπικό των νοσοκομείων.
Το ΔΣ του Σωματείου Ι/Υ Λιβαδειάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr