Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

«Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση» το θέμα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΠΕ

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και εκπροσώπων κομμάτων πραγματοποιείται το 4ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) αύριο, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στην Αθήνα (πολυχώρος Αθηναϊς).
Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι «Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Κοινωνική Ευημερία με Παραγωγή».
Οι εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί με χαιρετισμούς της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου, του Προέδρου ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, της Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών  Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) κας Βέτας Πανουτσάκου.
Θα ακολουθήσει η ομιλία του Προέδρου της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι εξής εισηγήσεις:
- H Αναπτυξιακή διάσταση της Περιφέρειας στη θεσμική της θωράκιση – Εισηγητής: κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.
- Αλλαγές και Μεταρρυθμίσεις της Περιφέρειας – Εισηγήτρια : κα Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής,  μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.
-  Θεσμικά ζητήματα και αρμοδιότητες των Περιφερειών - Εισηγητής: κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.
Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Στη συνέχεια θα γίνουν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες συνέδρων. Οι εργασίες του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το απόγευμα με την έγκριση του απολογισμού και την έκδοση ψηφίσματος.
Οι σύνεδροι ανέρχονται σε 293 και είναι:
-Οι 13 Περιφερειάρχες,
-Οι 58 άμεσα εκλεγέντες Αντιπεριφερειάρχες,
-Οι Αντιπεριφερειάρχες που έχουν οριστεί με απόφαση του Περιφερειάρχη, δηλαδή 6 ανά Περιφέρεια και σε σύνολο 78
-και οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Συμβουλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας – σε σύνολο 144 μέλη.

Έχουν προσκληθεί επίσης οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: