Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Μπακογιάννης κατά τη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» : Φουλάρουμε τις μηχανές

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020». Την συνεδρίαση άνοιξε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος, κατά την εισήγησή του, παρουσίασε τον απολογισμό των ενεργειών που αφορούν στο πρόγραμμα αλλά και τον προγραμματισμό για τις επόμενες κινήσεις για την επίτευξη των στόχων της περιφέρειας.   

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε την Επιτροπή για την έκδοση προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων που έως το τέλος του 2016 θα έχουν καλύψει το 53% των πόρων του προγράμματος και αντιστοιχούν σε 100,1 εκατ. ευρώ σε έργα και δράσεις. Σημειώνεται ότι σήμερα, οι προσκλήσεις ήδη ανέρχονται στα 80 εκατ. Ευρώ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης έδωσε και τα στοιχεία της ένταξης έργων τα οποία ανέρχονται σήμερα στα 20 εκατ. ευρώ και ποσοστό σχεδόν 11%, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τα 73 εκατομμύρια και ποσοστό που θα αγγίξει το 40%. Τα έργα αυτά αφορούν τόσο στις παρεμβάσεις για την βελτίωση ή την δημιουργία υποδομών σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και στην στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για την ένταξη του μεγάλου έργου της κατασκευής και λειτουργίας του δικτύου Φυσικού Αερίου. Καθώς, η σύνδεση της Λαμίας, της Χαλκίδας, της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Άμφισσας και του Καρπενησίου και η διάθεση Φυσικού Αερίου στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη του τόπου μας.

Επίσης έδωσε έμφαση στο έργο της ολοκλήρωσης του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Το οποίο προχωράει με εντυπωσιακούς ρυθμούς, παρά το γεγονός ότι παρελήφθη σε ακινησία και δεν υπήρχε σχεδόν καμία προοπτική ολοκλήρωσης. Σήμερα οι πληρωμές ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια και το έργο θα ολοκληρωθεί στο 1ο εξάμηνο του 2017.

Έκανε ακόμη αναφορά στις προσκλήσεις που θα εκδοθούν για τα δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, στην κατάρτιση και έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, και φυσικά στην εξυγίανση της περιοχής των Οινοφύτων/Σχηματαρίου, με την ολοκληρωμένη Χωρική Παρέμβαση στον Ασωπό.  


«Φουλάρουμε τις μηχανές» τόνισε ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του, λέγοντας ότι η στρατηγική που έχει ακολουθήσει τους τελευταίους 15 μήνες η περιφερειακή αρχή έχει αποδώσει ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. «Όλα τα στοιχεία και οι αριθμοί δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Με την ίδια ένταση στην  προσπάθειά μας, συνεχίζουμε όχι μόνο με γνώμονα την επίτευξη των στόχων σε ποσοστά και αριθμούς, κάτι που έχουμε ήδη επιτύχει, αλλά και να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις, να ανεβάσουμε κι άλλο τον πήχη στην ποιότητα, στα έργα εκείνα που λύνουν ριζικά χρόνια προβλήματα σε όλη την Περιφέρεια. Δεν σταματάμε εδώ. Παρά την υφιστάμενη αδικία της Στερεάς Ελλάδας στο ζήτημα των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, εμείς συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε ευρώ και φυσικά να διεκδικούμε ακόμη περισσότερα. Κάθε επίτευξη στόχου σημαίνει μια νέα πρόκληση» είπε χαρακτηριστικά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: