Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

«Να λειτουργήσουμε αντισυμβατικά, αντιγραφειοκρατικά και να πλησιάσουμε τον πολίτη» τόνισε ο Μπακογιάννης από το 1ο Thessaloniki Summit

Με στόχο να καθιερωθεί ως ένας νέος θεσμός διαλόγου υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας, και με σύνθημα την επιτάχυνση της προόδου της ελληνικής οικονομίας ξεκίνησε σήμερα η 1η Σύνοδος Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Summit 2016), την οποία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) σε συνεργασία με τη «Συμεών Τσομώκος ΑΕ».
«Στόχος μας είναι η σύνθεση των απόψεων που θα καταγραφούν στο πλαίσιο του 1ου Thessaloniki Summit, για να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, η ενίσχυση της αγοράς εργασίας, καθώς και η δημιουργία συνεργιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με κυβερνήσεις, Κεντρικές Τράπεζες και επιχειρηματικούς φορείς» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, κ. Αθανάσιος Σαββάκης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.
«Όλα τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια της κρίσης, η ιδιωτική επιχείρηση έδωσε το ‘’παρών’’ στην ανάπτυξη, ανταποκρινόμενη στις προσκλήσεις της οικονομικής κρίσης. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα ο αγώνας που δώσαμε και δίνουμε είναι τιτάνιος. Πλέον, το πρόβλημα επιβίωσης και εξασφάλισης της συνέχειας των επιχειρήσεων, και κατά συνέπεια της οικονομικής ανάπτυξης, είναι πολυσύνθετο» σημείωσε ο κ. Σαββάκης εξηγώντας πως αυτός ο σύνθετος χαρακτήρας μαζί με την αδήριτη ανάγκη καταγραφής ρεαλιστικών προτάσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας οδήγησαν στην υλοποίηση της νέας αυτής πρωτοβουλίας, της 1ης Συνόδου της Θεσσαλονίκης.
Ανάμεσα στους  50 διακεκριμένους ομιλητές-  προερχόμενοι από τον χώρο της διαμόρφωσης αναπτυξιακών πολιτικών, εξωστρεφείς επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Έλληνες και ξένοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και σύμβουλοι επιχειρήσεων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν, για τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και ο πολιτισμός – ήταν και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος από το βήμα ανέφερε – μεταξύ άλλων – πως «η 1η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης"-Thessaloniki Summit  αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ. Η μόνη απάντηση στην κρίση αντιπροσώπευσης στην πολιτική ζωή, είναι να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα. Να λειτουργήσουμε αντισυμβατικά, αντιγραφειοκρατικά και να πλησιάσουμε τον πολίτη. Μόνο έτσι θα μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι».

Το 1ο Thessaloniki Summit τελεί υπό την Αιγίδα της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr