Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη στον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ

Γ. Πατούλης: «Η Πατρίδα χρειάζεται μία πραγματική πολιτική αλλαγή που θα συνοδεύεται από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Οικονομίας, που θα υπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας και όχι τις επιδιώξεις των δανειστών της»

Την ανάγκη ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής, σε πρόσωπα, συμπεριφορές, ιδέες και νοοτροπίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ.
Παράλληλα ο κ. Πατούλης επισημαίνει τη σημασία εκπόνησης ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας «που θα υπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας και όχι τις επιδιώξεις των δανειστών της».
Σε αυτή την κατεύθυνση και επισημαίνοντας πως πρέπει να «επιδείξουμε εμπιστοσύνη σε θεσμούς, όπως η Αυτοδιοίκηση» καλεί τον κ. Μητσοτάκη, μέσω της επιστολής, να λάβει υπ’ όψιν, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, τις βασικές θέσεις της ΚΕΔΕ πάνω σε ζητήματα που απασχολούν το θεσμό.
Στην επιστολή τονίζει, μεταξύ άλλων, πως η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια της κρίσης οι Έλληνες επιδεινώνεται από την «αδυναμία του πολιτικού δυναμικού της χώρας να συμφωνήσει και να επιχειρήσει μια συναινετική πορεία», τη «διαρκή ροπή μεγάλου τμήματος του πολιτικού προσωπικού προς το λαϊκισμό» αλλά και από τη «συστηματική υποβάθμιση θεσμών, όπως η Αυτοδιοίκηση, με σκοπό τη διατήρηση των πολιτικών κεκτημένων, σε βάρος των πραγματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας»
Καταλήγοντας ο κ. Πατούλης θέτει στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη ένα αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος πάνω στα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Σας ζητώ να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, προκειμένου να καταρτιστεί ένα συγκροτημένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και θα στηρίξουν οι πολίτες και οι φορείς της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: