Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

«Άγιον Όρος, προσκύνημα στο «Περιβόλι της Παναγίας». Ένα «βιβλίο» - εγχειρίδιο για να επισκεφθείς την Αθωνική Πολιτεία δια χειρός κ. Λουκά Λίλιου

Τον συγγραφέα τον γνωρίζω ως επαγγελματία,  ως στέλεχος στην Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε , με μεταπτυχιακές σπουδές και άλλες περγαμηνές, αλλά μέσα από τα social media έχω εκτιμήσει όλα του τα «ταλέντα»: Ψαράς, δύτης, μελισσοκόμος, αγρότης … αλλά και  φωτογράφος!!!  Αισίος, όμως, ο ανήσυχος συντοπίτης μας, ο ακούραστος κ. Λουκάς Λίλιος μας φανέρωσε και ένα ακόμη του ταλέντο: Αυτό του συγγραφέα! Χάρις σ` όλη αυτή του τη δημιουργικότητα και  σε συνδυασμό  με την πλούσια πνευματική ουσία, μας παρέδωσε πρόσφατα την έκδοσή του με τίτλο «Άγιον Όρος, προσκύνημα στο «Περιβόλι της Παναγίας». Ένα «βιβλίο» που θα έλεγα πως συμπύκνωσε «πρακτικά», όπως θα γινόταν σ` ένα επαγγελματικό  εγχειρίδιο – για πρώτη φορά ίσως τόσο ξεκάθαρα τοποθετημένα και άκρως επεξηγήσημα – όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει κανείς που θέλει επισκεφθεί το Άγιο Όρος και να γνωρίσει από κοντά τα Μοναστήρια και τις Σκήτες του. 

«Έχοντας πραγματοποιήσει τριάντα επισκέψεις στο Άγιο Όρος, μέσα από 150 ολόκληρες μέρες και νύχτες διαμονής, συνεχείς μετακινήσεις με λεωφορεία, καράβια, φορτηγάκια, μουλάρια, ατέλειωτες ώρες πεζοπορίας, φωτογράφισης και μελέτης βιβλίων και κειμένων, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να μοιραστώ μαζί σας το μακρύ μου αυτό ταξίδι» θα γράψει στο σημείωμά του ο ορειβίσιος κ. Λίλιος. «Αφιερώνω το έργο αυτό στους Αγιορείτες μοναχούς, στους προσκυνητές στο Περιβόλι της Παναγίας, στους περιηγητές της Αθωνικής πολιτείας και στις γυναίκες, σαν μεσιτεία, γιατί λόγω του άβατου δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος» σημειώνει ο Βοιωτός συγγραφέας. 

Ένα βιβλίο που πράγματι σε ταξιδεύει, με μεταφέρει σ` όλα όσα ο ίδιος είδε στις κατά καιρούς επισκέψεις τους αλλά και πολλά ακόμη που διάβασα για πρώτη φορά… Τον ευχαριστώ για την αποκλειστικότητα και την ξεχωριστή του αφιέρωση. Καλοτάξιδο!!! 

Λ.Ρ.



Από τις εκδόσεις Λίλιος- www.systemdata.gr , email: systemdata@otenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: