Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Την άποψή του για την κατάσταση του Γεν. Νοσοκομείου Λιβαδειάς καταθέτει η τριμελής επιτροπή γιατρών εν όψει της έλευσης προσφύγων στην περιοχή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ                       
ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Την 14/7/2016 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Λεβαδέων με θέμα την εγκατάσταση 1000 προσφύγων σε εγκαταλειμμένα βιομηχανικά κτίρια της γύρω περιοχής.
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι απ’  όλους για ανθρωπιστικούς λόγους και βεβαίως κι από εμάς που η δουλειά μας αυτή καθεαυτή είναι έκφραση ανθρωπισμού.
Κατά τη συνεδρίαση όμως του συμβουλίου κατατέθηκε επισήμως η άποψη ότι το νοσοκομείο είναι σε θέση να προσφέρει τις  υπηρεσίες που απαιτούνται στους φιλοξενουμένους. Είναι όμως έτσι; η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και συγκεκριμένα:
Δεν υπάρχει εφημερεύων παιδίατρος για όλες τις ημέρες του μήνα. Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας  μεγαλώνει  το πρόβλημα στέλνοντας για εφημερίες  για κάποιες ημέρες τους παιδιάτρους στη … Λαμία. Θα φιλοξενηθούν μόνο ενήλικες στον προτεινόμενο χώρο εγκατάστασης;
Η παθολογική κλινική λόγω έλλειψης στελεχών αναγκάστηκε για μήνες  να εφημερεύει εναλλάξ με τη Θήβα . Το πρόβλημα επιδεινώνεται με την απουσία στελέχους της με αναρρωτική άδεια.
Το νεφρολογικό τμήμα υπάρχει εξ αιτίας της αυτοθυσίας της μίας και μόνης νεφρολόγου που της χρωστά το νοσοκομείο κανονικές άδειες ετών. Για σύγκριση ενημερώνουμε ότι πριν λίγα χρόνια υπηρετούσαν πέντε νεφρολόγοι.
Εκκρεμεί η ανανέωση της θητείας των επικουρικών ιατρών, αν λήξει η θητεία τους χωρίς ανανέωση απλώς έπεται η κατάρρευση.
Δεν υπάρχει καθημερινή κάλυψη από αναισθησιολόγο!
Δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας  αρνείται πεισματικά ν΄ αποσπάσει αγροτικούς από τα κέντρα υγείας στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Αναφέρθηκαν επιγραμματικά κάποιες ελλείψεις χωρίς να επεκταθούμε στην έλλειψη αντιδραστηρίων για τη διάγνωση νόσων που επιπολάζουν σε τέτοιους πληθυσμούς .
Γι αυτό λοιπόν επιβάλλεται η άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων μας και εμείς είμαστε εδώ να προσφέρουμε στους πρόσφυγες με πραγματική διάθεση ό,τι αυτονόητα επιτάσσει το ιατρικό μας καθήκον.  
Λιβαδειά 15.7.2016
Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΖΕΛΙΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ ΚΩΝ.ΝΟΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: