Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Πάνω από 57.000 οι πρόσφυγες στη χώρα

Σε 57.105 διαμορφώνεται ο αριθμός των προσφύγων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία, σημερινά, στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.
Οι αφίξεις στα νησιά το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 109 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στους χώρους φιλοξενίας στο Αιγαίο υπολογίζεται σε 8.477.
Στις 26 δομές της βόρειας Ελλάδας φιλοξενούνται 23.278 άτομα και στη νότια Ελλάδα 251.
Στην κεντρική Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 1.754 και διαμένουν στη Ριτσώνα της Εύβοιας, στην Οινόη Βοιωτίας, στις Θερμοπύλες της Φθιώτιδας, στον Βόλο και στο Κυψελοχώρι Λάρισας. Στο τελευταίο κέντρο φιλοξενίας παραμένουν 134 πρόσφυγες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου, στο Κουτσόχερο της Λάρισας.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι κατασκευαστικές εργασίες στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Κουτσόχερο βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να τοποθετηθούν 200 προκατασκευασμένοι οικίσκοι, που θα αντικαταστήσουν τις τέντες και θα καλύψουν τις ανάγκες στέγασης των προσφύγων. Το κόστος κατασκευής και παράδοσης των οικίσκων έχει αναλάβει η Ερυθρά Ημισέληνος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με την οποία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας τον περασμένο Μάιο.
Στις εννέα δομές φιλοξενίας της Αττικής διαμένουν 10.240 πρόσφυγες, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά και στο Ελληνικό παραμένουν 4.705 πρόσφυγες. Στους χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία τουΟΗΕ οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 6.700. Τέλος, υπολογίζεται ότι 1.700 άτομα βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: