Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των δημοτικών παιδικών σταθμών για όλη την προγραμματική περίοδο ως το 2020 ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε.

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. Είναι απαραίτητη η αύξηση του προϋπολογισμού στα 200 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, για να στηρίξουμε τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες των οικογενειών.


Η διασφάλιση της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών, Βρεφονηπιακών Σταθμών αλλά και των Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α. και η στήριξη των εργαζόμενων οικογενειών στη δύσκολη καθημερινότητά τους, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την Κ.Ε.Δ.Ε. και το σύνολο της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Την προτεραιότητα αυτή επισήμανε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον Π. Κουρουμπλή, Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Θ.Φωτίου, Αν. Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή την επικείμενη έναρξη υλοποίησης της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» 2016-2017 και ενόψει της δημοσίευσης της σχετικής για το ως άνω πρόγραμμα K.Y.A..
Στην επιστολή επαναλαμβάνονται οι πάγιες θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της, με τις οποίες διεκδικεί:

  • Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος τουλάχιστον στα 200.000.000 ευρώ ετησίως και για όλη την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

  • Την άρση του περιορισμού των προσφερομένων θέσεων, ο οποίος σύμφωνα με την πρόσκληση (2015-2016)  δεν  έπρεπε να ξεπερνά το 70% της συνολικής δυναμικότητας της δομής. Αυτός ο περιορισμός δημιούργησε μείζον πρόβλημα αναφορικά με την κάλυψη των αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μείνουν εκτός προγράμματος.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι η πρόταση της Κυβέρνησης για μειώσεις κατά 5% σε κάθε κατηγορία voucher και 500 ευρώ στα voucher των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, υπονομεύουν την βιωσιμότητα των δημοτικών δομών και ιδιαίτερα των ΚΔΑΠ-ΜEA.


Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης « σε μία εποχή που την Ελλάδα μαστίζει η υπογεννητικότητα, οφείλουμε να ενισχύουμε με όλα τα μέσα τις δομές φύλαξης παιδιών και όχι να αφαιρούμε πόρους που προορίζονται για τη στήριξη των οικογενειών. Επιβάλλεται να ενισχύσουμε όλες τις δημοτικές δομές και τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτές, καθώς λειτουργούν με βασικό στόχο να στηρίζουν στο μέγιστο βαθμό τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: