Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Πανελλήνιες 2016: Αγωνία τέλος - Αναρτήθηκαν στο ίντερνετ οι βαθμοί

Aγωνία τέλος για τους 80.000 υποψηφίους των Πανελληνίων, αφού στις 14:00 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας οι βαθμολογίες, ενώ νωρίτερα είχαν αναρτηθεί στα σχολεία.
Σημειώνεται ότι οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.
Πώς έγραψαν οι μαθητές
Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
«Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.
«Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς» ανέφερε, από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
«Οι εξετάσεις φέτος, όπως ξέρετε, ήταν διπλές. Ήταν το παλαιό και το νέο σύστημα. Με αυτή την έννοια ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο και ήθελα να συγχαρώ εδώ όλους τους συντελεστές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.
«Επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών» συμπλήρωσε.
Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».
Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.
Τα ειδικά μαθήματα
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση του, ξεκίνησαν από την Πέμπτη και θα διαρκέσουν έως τις 27 Ιουνίου.
Το μηχανογραφικό
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Τετάρτη 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό -θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μηχανογραφικό Δελτίο ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση). -μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 8Ιουλίου,εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. ΣΤ2).
Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.
Από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ως την Παρασκευή 8Ιουλίου 2016,οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.grκαι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 15-6-2016οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνοπρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωσητων βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Παρασκευή 8Ιουλίου.
Δικαίωμα υποβολής
Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ με το νέο σύστημα έχουν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 με το νέο σύστημα.
Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στα ΓΕΛ που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση.
Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου δήλωσαν υποψηφιότητα για νέα εξέταση με το νέο σύστημα, δεν ανακάλεσαν την Αίτηση-Δήλωση πριν τις εξετάσεις και τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ προσέρχονται στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων με το παλαιό σύστημα, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και εφόσον είναι κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης 2014 ή 2015 από ημερήσιο ΓΕΛ ή ημερήσιο ΕΠΑΛ (ομάδα Β́).


Πηγή: Πανελλήνιες 2016, αγωνία τέλος -Αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ οι βαθμοί | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/272931/panellinies-2016-agonia-telos-anartithikan-sto-internet-oi-vathmoi#ixzz4BqKhoepG

Δεν υπάρχουν σχόλια: