Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο Σύνδεσμος Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Ακραιφνίου γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μια έκθεση παραδοσιακού κεντήματος!

Διεθνής Hμέρα των Μουσείων σήμερα και το δραστήριο ΔΣ του Συνδέσμου Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Ακραιφνίου άνοιξε τις πόρτες του για να παρουσιάσει τον «πλούτο» και την λαϊκή τέχνη των γυναικών της περιοχής. Κεντήματα και «προικιά» φτιαγμένα μέσα από το προσωπικό γούστο των μητέρων και των γιαγιάδων μας, εκτίθενται από σήμερα έως και την Κυριακή στα γραφεία του, στην ισόγεια αίθουσα που τους έχει παραχωρηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Ακραιφνίου.




Συγκεκριμένα, στην έκθεση έχει συμβάλλει ιδιαίτερα η φιλόλογος του Γυμνασίου Ακραιφνίου κα Αμαλία Αδαμοπούλου καθώς και οι παρακάτω κυρίες που πρόσφεραν τα κεντήματά τους για την έκθεση. Πρόκειται για τις κκ:  Γερακιωτη Ευτυχια, Μπιμη Μαρια, Μπεθανη Αντιγονη, Ζαφειρη Μαρια,
Βσαιλειου Μαριγουλα, Παυλιωτη Μαρια, Ξενσκη Καιτη, Βασιλειου Ντινα, Μπαμπεκου Κατερινα, Δριτσουλα Δημητρα, Μπεθανη Γεωργια, Μερμιγγη Αλικη, Ψυχουλα Νικη, Πολιτη Κικη, Κικιδου Μαρια, Ντελη Αθανασια και Μακρη Λιτσα.

Το ORCHOMENOS PRESS ευχαριστεί την κα Αθηνά Κόλλια για τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό.



Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας! 

H έκθεσή τους θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Μαίου 2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια: