Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Στην Αθήνα εκθέτει έως τις 27 Μαΐου η Στερεοελλαδίτισσα καλλιτέχνης κα Βούλα Δασκαλοπούλου

Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στην ατομική έκθεση κεραμικής γλυπτικής της Βούλας Δασκαλοπούλου με τίτλο «Πλάθοντας το μύθο».
 Πηγή έμπνευσης για αυτή την ενότητα έργων της κεραμίστριας είναι «Το Στοιχειό της Χάρμαινας», ένας  μύθος της συνοικίας Χάρμαινας στην  Άμφισσα, όπου είναι και ο τόπος καταγωγής της.

«Το τοπίο είναι σκληρό και αφιλόξενο, γεμάτο από τις μυρωδιές της ποτισμένης γης από τα ζώα, μοναχικό και σιωπηλό, μας δίνει την αίσθηση του εφήμερου, της εγκατάλειψης, της  σήψης. Οι Χαρμαινιώτικες φυσιογνωμίες μετατρέπονται στο έργο της σε μάσκες, σε καθαρτήριες φιγούρες εξαγνισμού και απαλλαγής συναισθηματικής φόρτισης, διοχετεύοντας δύναμη και πνευματικότητα. Τα είδωλά τους αναμεμειγμένα με διονυσιακά στοιχεία, αποδίδονται με τρισδιάστατες εικαστικές υφές και αντικατοπτρίζουν τις εσώτερες δυνάμεις, που κυριεύουν τη γη των Ταμπάκηδων και τους μύστες της.» (Απόσπασμα από κείμενο της ιστορικού τέχνης Αννίτας Πατσουράκη).
 Εγκαίνια έκθεσης: 20 Μαΐου 2016, ώρα 20:00 – 22:30
 Διάρκεια έκθεσης: 20 – 27 Μαΐου 2016
 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Κυριακή 11:00-19:00.

 Πληροφορίες:
ART 10 GALLERY: Παρθενώνος 39, 11742 Ακρόπολη | Στάση μετρό “ΑΚΡΟΠΟΛΗ” | Τηλ. 210 9220181 | www.art10gallery.com| Fb &Twitter ART10GALLERY

Σύντομο βιογραφικό της Βούλας Δασκαλοπούλου
Η Βούλα Δασκαλοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Άμφισσα. Σπούδασε κεραμική και εικαστικές τέχνες στον ΑΚΤΟ, School of Fine Arts and Design (BA Fine Arts & Technology). Έχει διδάξει κεραμική στο Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Άμφισσας, σε ΙΔΕΚΕ, Κ.Ε.Κ, Ι.Ι.Ε.Κ, ΕΕΕΕΚ, σε Σωφρονιστικά Ιδρύματα, σε Εστίες Ψυχικής Υγείας ενηλίκων με ειδικά προβλήματα, σε Εργαστήριο Πηλοπλαστικής (κατασκευή και λειτουργία καμινιού τεχνικής raku), σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Εικαστικής Παιδείας (διοργάνωση: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος). Μεταξύ 2007-2012 συνεργάστηκε με τον Δήμο Δελφών στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως «Η Νύχτα των Στοιχειών» (Άμφισσα).
Έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικές εκθέσεις, εισηγήσεις, συνέδρια, φεστιβάλ, έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει εικονογραφήσει παραμύθια. Παρακολούθησε σεμινάρια Πολυμέσων και προγράμματα σχετικά με τη Μεταφορά Τεχνογνωσίας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Μοντέρνας Κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου, στην Πινακοθήκη Λαμίας, σε Δημόσιους Οργανισμούς και σε ιδιωτικές συλλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: