Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Παράταση ως 15 Ιουνίου στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Περιθώριο έως τις 15 Ιουνίου έχουν οι παραγωγοί για να ολοκληρώσουν τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης 2016 (δηλώσεις ΟΣΔΕ), έπειτα από σχετική ανακοίνωση του Επιτρόπου Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φιλ Χόγκαν. Η αρχική προθεσμία έληξε στις 15 Μαΐου.  

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η  πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες των Ελλήνων γεωργών και τη χρονική στενότητα για τις δηλώσεις καθώς και τη διεκπεραίωση των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, διεκδίκησε από τα Ευρωπαϊκά όργανα τη δυνατότητα παράτασης του χρόνου υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης.
Η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αυτής ήταν αίσια και προς διευκόλυνση των Ελλήνων γεωργών υιοθετήθηκε η δυνατότητα παράτασης της ημερομηνίας για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016 έως τις 15 Ιουνίου 2016.
Για το σκοπό αυτό, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου προχώρησε στην έκδοση της σχετικής απόφασης με την οποία παρατείνεται και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έως τις 15/06/2016.
Η απόφαση πάρθηκε μετά το πράσινο φως που έδωσε ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, ανταποκρινόμενος στο αίτημα μιας σειράς κρατών μελών (σσ. μεταξύ των οποίων ήταν και η Ελλάδα, μετά από αίτημα του υπουργού γεωργίας, Βαγγέλη Αποστόλου, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στο Λουξεμβούργο τον Απρίλιο για παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων κατά 1 μήνα) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: