Τρίτη 26 Απριλίου 2016

«Νέα εποχή» για τον ανακαινισθέντα Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου

   



   Με ιδιαίτερη κατάνυξη το απόγευμα της 23ης Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου) τ.ε. τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχης μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟ  τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος παλαιού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου  Ακραιφνίου  με αφορμή την αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου που πραγματοποιήθηκαν  από την Εφορεία Αρχαιοτήτων (πρώην 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007- 2013 (ΠΕΠ Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου). 









Στην Ακολουθία των θυρανοιξίων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θηβών και Ευβοίας,  ο Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. κ. Ευ. Μπασιάκος, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, o Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αλέκος Ζυγογιάννης  και Ευθύμιος Φεργαδιώτης, ο τέως Δήμαρχος και Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Έλενα Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ακραιφνίου κ. Αλέκος Βασιλείου, ο Τοπικός Σύμβουλος Ακραιφνίου κ. Δημήτριος Κατσαβριάς, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κοκκίνου κ. Σπύρος Καραγιάννης,  τέως Αυτοδιοικητικοί του πρώην Δήμου Ακραιφνίας, εκπρόσωποι της Διοίκησης της εταιρείας «ΛΑΡΚΟ» και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή Ακραιφνίας και Κοκκίνου.  
    Με το πέρας της Ακολουθίας  ο  Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού και ευχαρίστησε όσους κοπίασαν για την αποπεράτωσή του προκειμένου να παραδοθεί στην κοινή λατρεία. Σε ανάμνηση μάλιστα των θυρανοιξίων ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Εφημέριο του Ακραιφνίου  Αιδ/το  π.  Νεκτάριο. Φύσσα και σε όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση των εργασιών.
  Εν συνεχεία τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, τον οποίο πλαισίωναν οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Αλιάρτου και Ορχομενού. Εόρτιους ύμνους απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτη κ. Ηλία Στάθη.
     Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους καλή Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό Πάσχα.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: 
ΣΤΟΝ ΤΟΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΔΗΜΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩΜΕ ΕΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΕΛΕΙΟ/ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗ ΜΑΣ ΤΑΚΗ ΜΑΡΑ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΨΑΛΤΗ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ. 

π. Νεκτάριος Φύσσας 
Εφημέριος Ακραιφνίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: