Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μονάδα επανένταξης διεκδικεί το ΕΣΥΝ Βοιωτίας

esin viotiasΤο Δ. Σ. του παραρτήματος Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), συνεχίζοντας την πλούσια δράση του πραγματοποιεί σειρά επαφών με τους φορείς του νομού, προκειμένου
  1. να ενημερώσει και
  2. να συντονίσει τα βήματα όλων
ώστε να επιτευχθεί ο ήδη διακηρυγμένος και συμφωνημένος στόχος, που είναι η  δημιουργίαΘεραπευτικής Κοινότητας στο νομό Βοιωτίας σε πλήρη ανάπτυξη:  Συμβουλευτικός Σταθμός-Απεξάρτηση-Επανένταξη. 
Συμπληρώνεται σε λίγο ένας χρόνος από τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά, αποτέλεσμα του μεγάλου αγώνα που έδωσε το  ΕΣΥΝ το προηγούμενο διάστημα μαζί με όλους τους μαζικούς φορείς του νομού. Το επόμενο βήμα είναι η διεκδίκηση μονάδας επανένταξης, καθώς ήδη πολύ σοβαρός αριθμός νέων ανθρώπων από την περιοχή μας βρίσκεται σε κέντρα απεξάρτησης,  δίνει μάχη ζωής κι είναι ζωτικής σημασίας ο απεξαρτημένος να μπορεί να επανενταχθεί, να έχει χώρο να μείνει, να μπορεί να δουλέψει ώστε  να επιβιώσει με αξιοπρέπεια.
Η έως τώρα ανταπόκριση των φορέων του νομού, μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε!
Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια που γίνεται για πολλοστή φορά να ανοίξει το ζήτημα της νομιμοποίησης των ναρκωτικών: Πρώτα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε για να στηθεί ναρκοφεστιβάλ στην πλατεία Συντάγματος για τη νομιμοποίησης της κάνναβης, τώρα 20 βουλευτές του καταθέτουν ερώτημα προς την Κυβέρνηση για συζήτηση στη Βουλή γιατί καθυστερεί με τη νομιμοποίηση της βιομηχανικής (κλωστικής), αλλά και της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν τη λύση: νέε στα προβλήματα σου μάθε να μην διεκδικείς αλλά απλά να ξεχνιέσαι με ένα «τσιγαριλίκι», αγρότη καλλιέργησε χασίς για να σωθείς, Κυβέρνηση νομιμοποίησε τα ναρκωτικά για να έχουμε έσοδα για τους δανειστές.
Επισημαίνουμε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΤΕΠΝ, στη χώρα μας:                                         
               1. το 25% όσων ζητούν θεραπεία είναι γιατί είναι εξαρτημένοι από κάνναβη,
               2. έχει μειωθεί κάτω από τα 14 έτη ο πειραματισμός και η εμπλοκή με τα                                                                                    3. έχει τριπλασιαστεί η χρήση κάνναβης στους μαθητές,                                                                
               4. ότι το 90% της ινδικής κάνναβης που καταναλώνεται είναι βιομηχανικά κατασκευασμένη με περιεκτικότητα THC πολύ πάνω από τα συνηθισμένα όρια επιβαρύνοντας ιδιαίτερα τους νεαρούς χρήστες.
Το ΕΣΥΝ καλεί τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς, τα Συνδικάτα, τα Όργανα των Εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων, τις επιστημονικές κοινότητες, τους επιστήμονες και τους φορείς της Πρόληψης και της Θεραπείας να απαντήσουν παίρνοντας ξεκάθαρη θέση και να συσπειρωθούν με το αντιναρκωτικό κίνημα με κεντρικά αιτήματα:
  • όχι στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών
  • όχι στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά»
  • ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις
  • χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να στηριχτούν με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή τα Κέντρα Πρόληψης, το ΚΕΘΕΑ και το 18 ΑΝΩ
Το Δ. Σ. του ΕΣΥΝ Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: