Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η κυβέρνηση κάλεσε την Τροχαία να μην αφήσει τους αγρότες να κατέβουν στην Αθήνα

«Υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το Μαξίμου για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, την Παρασκευή.
Οπως είπε η κα Ολγα Γεροβασίλη «αν ανέβω με το αυτοκίνητό μου στο πεζοδρόμιο νομίζω η Τροχαίο θα με σταματήσει. Επιπλέον υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας».
Αναφερόμενη στο αγροτικό είπε πως «η πρόθεση για ειλικρινή διάλογο βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά όχι από μηδενική  βάση. Στόχος να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Αυτοί που τώρα τους αγκαλιάζουν, είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Η κυβέρνηση είναι σταθερή και αποφασισμένη. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο για την καλύτερη δυνατή λύση».
«Εγωιστές οι αγρότες»
Η κυβέρνηση κορυφώνει την αντίθεσή της με τους αγρότες. Ανώτατες κυβερνητικές πηγές από την Τεχεράνη μάλιστα, όπου βρισκόταν και ο πρωθυπουργός, επιχείρησαν χθες να υποβαθμίσουν την σημασία που έχουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις ξεκαθαρίζοντας στην ουσία ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ούτε φοβάται τις επιπτώσεις από αυτές τις αντιδράσεις.
Μάλιστα επέκριναν ευθέως τους αγρότες ότι δεν υπολογίζουν τη συνολική κοινωνική ανάγκη.
«Είναι εξαιρετικά εγωιστικό αυτό που κάνουν οι αγρότες, ενώ τους λέμε ελάτε στο διάλογο και δεν έρχονται. Η πρόταση νόμου δεν αφορά μόνο αυτούς, αλλά όλη την κοινωνία, τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, δεν έχουν φωνή αυτοί;» αναρωτήθηκε με νόημα κυβερνητικός παράγοντας, προσθέτοντας ότι «ειδικά οι αγρότες ευνοούνται από αυτό»
Η ίδια πηγή διαμήνυσε, μάλιστα, ότι «δεν υπάρχει τίποτα να δώσουμε». Η ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή τόνισε δε: «Δεν ανησυχώ για τους αγρότες, αλλά για το προσφυγικό, την αξιολόγηση, την πορεία της οικονομίας, για το πώς προχωρήσουμε στην ανάπτυξη μέσα από μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».
Αναβρασμός και δυσφορία στα ΜΑΤ για το αγροτικό
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Αννα Μπουσδούκου, νωρίτερα το πρωί, είπε ότι το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες.
«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.
Αγνωστο αν θα πειθαρχήσουν οι αστυνομικοί
Εδώ όμως γεννιούνται ερωτήματα, καθώς ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υποστήριξε πως είναι άγνωστο «αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής». Μάλιστα υπενθύμισε πως σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλοπ και τις ασπίδες, αποφάσισε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ.


Πηγή: Η κυβέρνηση κάλεσε την Τροχαία να μην αφήσει τους αγρότες να κατέβουν στην Αθήνα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/250080/i-kyvernisi-kalese-tin-trohaia-na-min-afisei-toys-agrotes-na-katevoyn-stin-athina#ixzz3zfQ87wsE

Δεν υπάρχουν σχόλια: