Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση από την Κίνηση Γιατρών – Συνεργαζόμενων επαρχίας Λιβαδειάς

Ξεσηκωμός για το ασφαλιστικό
να μην φτάσει στη βουλή το νομοσχέδιο λαιμητόμος

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους, αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς επιστήμονες, που στήριξαν με τη συμμετοχή τους, έδωσαν μαζικότητα και παλμό στα συλλαλητήρια ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για το  ασφαλιστικό. 
– Να αποσυρθεί το αντι-ασφαλιστικό σχέδιο-λαιμητόμος!
– Δημόσια, Υποχρεωτική και καθολική ασφάλιση, δουλειά για όλους, δωρεάν υγεία για όλο το λαό!
– Να  πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο!
Απαιτείται να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας να τσακίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - πλουτοκρατίας
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο λαιμητόμο…
Προβλέπει νέες σημαντικές περικοπές στις συντάξεις για όλους.
Επιβάλλει νέες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και τσακίζει κυριολεκτικά τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες υγείας με χαμηλά εισοδήματα και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι. 
Ολοκληρώνεται η εγκληματική κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΑΥ μετά το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το κούρεμα του PSI.

Την ίδια ώρα προκαλεί ότι είναι αναγκαία τα μέτρα γιατί δεν είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό ή ότι τα μέτρα προστατεύουν τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Είναι επιχειρηματολογία που επιστρατεύουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για να δικαιολογήσουν την επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα κρύβοντας ότι τα ταμεία τα καταληστεύουν χρόνια τώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους.
Εμπαίζει η κυβέρνηση όταν προβάλει δήθεν ότι «διαπραγματεύεται και πιέζεται»  από το ΔΝΤ, οι ίδιοι όλο το προηγούμενο διάστημα παρουσίαζαν τα κοράκια του ΔΝΤ ως συμμάχους για την «απομείωση του χρέους». Πρόβαλλαν τις προτάσεις του ΔΝΤ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ως σωτηρία ξέροντας ότι αυτές οι προτάσεις όπως και της ΕΕ γράφουν  τον επικήδειο για το ασφαλιστικό στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών…  

Μετατρέπουν την ασφάλιση σε πλήρως ανταποδοτική.
Δεν είναι προϊόν «παρθενογένεσης». Είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια αλυσίδα αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων που στόχο έχουν την πλήρη μεταφορά του κόστους της ασφάλισης στις πλάτες των εργαζόμενων. Η ανταποδοτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυτοχρηματοδότηση των ταμείων απ’ τους εργαζόμενους με συνεχείς μειώσεις των συντάξεων και σε συνεχείς αυξήσεις των εισφορών για να «βγαίνει» το ταμείο. Αυτή η πολιτική της ανταποδοτικότητας προωθείται απ’ την ΕΕ και απ’ όλες τις κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες για να απαλλαγεί η εργοδοσία απ’ τις ασφαλιστικές εισφορές και να ελαττωθεί το «βάρος» συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση. Γι’ αυτό και τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν την ενεργό στήριξη του ΣΕΒ, των υπόλοιπων  εργοδοτικών φορέων και της ΕΕ. Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να ρίξει τη «χαριστική βολή» στην κοινωνική ασφάλιση, να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που ξεκίνησαν οι προηγούμενες .

Σε αυτό τον βασικό άξονα συμφωνούν και οι ηγεσίες των επιστημονικών συλλόγων
Αποδέχονται το ανταποδοτικό κεφαλαιοποιητικό σύστημα, ασκούν ανώδυνη κριτική χαρακτηρίζοντας τα μέτρα ως «αντιαναπτυξιακά» προτρέποντας σε ακόμα πιο επιθετική πολιτική για τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων. Συμφωνούν με τη σύνδεση εισφορών με το εισόδημα και των παροχών – συντάξεων με τις εισφορές. Παράλληλα προτείνουν οι ασφαλιστικές εισφορές και να κινούνται στα επίπεδα του «ευρωπαϊκού μέσου όρου» - όταν συνολικά στην ΕΕ έχουν ή προωθούνται τώρα τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα - και να υπάρχει ανώτερο πλαφόν. Απεμπολούν τις κρατικές οφειλές στο ταμείο και από την άλλη προβάλουν ως λύση το μοντέλο ταμείου αυτοασφαλιζόμενων – επαγγελματικό ταμείο. 
Αποκαλύφθηκε ο βρώμικος ρόλος που παίζουν στις πλάτες μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, γιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών.
Παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης όταν αποδέχονται το διάλογο με τεχνικούς συμβούλους του υπουργείου» με αίτημα όχι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά κάποιων «επίμαχων διατάξεων», εχθρεύονται τη διεκδίκηση ενός καθολικού και υποχρεωτικού δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.  Έχουν τα «μούτρα» να ζητάνε τη στήριξη του λαού όταν αυτές οι ηγεσίες προωθούν και διεκδικούν ο λαός να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, συμμετοχές και φόρους για να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία και μόνο όσοι είναι εξαθλιωμένοι να έχουν δωρεάν ένα «βασικό πακέτο παροχών». 
Μας καλούν δήθεν σε αγώνα με την αποχή των ιατρών από «γραφειοκρατικές υποχρεώσεις» και το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Δεν αποτελούν μορφή πάλης να πληρώνονται από τον ασθενή και να αρνούνται να παρέχουν επιστημονικές υπηρεσίες. Είναι επικίνδυνη και αντιεπιστημονική η λογική που λέει ότι δεν είναι ιατρική πράξη η συνταγογράφηση, ότι είναι «γραφειοκρατική δουλειά» η χορήγηση ιατρικής γνωμάτευσης, πιστοποιητικού ή η συμμετοχή σε επιτροπές… 
Καλούμε τους γιατρούς να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτές τις μορφές, να κλείσουμε τα ιατρεία τις μέρες που ο ΠΙΣ καλεί σε «επικοινωνιακά τρικ» που εξυπηρετούν πρακτικά μόνο την κυβέρνηση. Η θέση μας και η δύναμή μας είναι μαζί με το λαό ενάντια στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης. 
Δυναμιτίζουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τη διαμόρφωση κοινωνικής συμμαχίας με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους λαϊκή οικογένεια για την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη διεκδίκηση δημόσιας υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης.   

…με τη στάση τους οι ηγεσίες των επιστημονικών φορέων αποδέχονται τη δολοφονία μας και παζαρεύουν το πόσο βαθιά θα μας θάψουν!
Να τους γυρίσουμε την πλάτη, να οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Αποτελεί σήμερα αναγκαιότητα να δυναμώσουμε την επιτροπή αγώνα αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών, να γίνει εργαλείο οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης των αυτοαπασχολούμενων γιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών, εργαλείο συντονισμού του αγώνα με τους άλλους επιστήμονες, τους εργαζόμενους του ταξικά προσανατολισμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
–Άμεση απόσυρση του αντι-ασφαλιστικού σχεδίου. Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική.
– Συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Ασφαλιστικές εισφορές μόνο για τη σύνταξη που θα καταβάλλονται κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον αυτοαπασχολούμενο, χωρίς κλιμακώσεις και αυξήσεις, με σοβαρή ελάφρυνση των νέων. Μείωση των εισφορών, ιδιαίτερα αυτών που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, χωρίς μείωση συντάξεων και παροχών. Καμία κατάσχεση για οφειλές των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων στα Ταμεία. Κατάργηση του ΚΕΑΟ
– Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας. 
– Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους από τη συμμετοχή του στην Κοινωνική Ασφάλιση. πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων! άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο!.
– Επίδομα ανεργίας στους άνεργους επιστήμονες υγείας, γιατρούς, φαρμακοποιούς και οδοντιάτρους, που θα καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
– Αφορολόγητο 20.000 ευρώ ατομικό, 40.000 οικογενειακό και 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί. Κατάργηση των εξοντωτικών τεκμηρίων διαβίωσης, φορολόγηση αποκλειστικά με βάση τα έσοδα-έξοδα των βιβλίων και στοιχείων. Καμία αύξηση ΦΠΑ, κατάργησή του για είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του «τέλους επιτηδεύματος».

Όλοι στην απεργία μαζί με το ΠΑΜΕ
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς
στις 4 Φεβρουαρίου στις 1030 το πρωί

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: