Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αέρας ανανέωσης στην Καλλιτεχνική Πορεία Ορχομενού


Ο,τι δεν ανανεώνεται, απλά πεθαίνει, αλλά οι άνθρωποι που εκφράζουν τον Πολιτισμό σε κάθε τόπο, το ξέρουν αυτό πριν απ` όλους. Τρανό παράδειγμα αποτέλεσε η πρόσφατη ανανέωση του ΔΣ ενός διαχρονικά ζωηρού πολιτιστικού κυττάρου στην τοπική μας κοινωνία, την Καλλιτεχνική Πορεία Ορχομενού. 




Μια συλλογική πρωτοβουλία, που στήριξαν πρόσωπα που έβαλαν σφραγίδα στην πόλη μας, όπως ο χαρισματικός Πρόεδρος της και αυτοδιοικητικός κ. Παναγιώτης Υπερήφανος ή που αναδείχθηκαν μέσα από αυτή και σήμερα μεσουρανούν στο καλλιτεχνικό στερέωμα, όπως είναι η Δήμητρα Μεταλληνού και η Γωγώ Τσαμπά.  Ακόμη, η Καλλιτεχνική Πορεία Ορχομενού κατάφερε πολλές φορές να «σπάσει» τα εγχώρια σύνορά μας και να ακουστεί η «φωνή» της μέσα από την μικτή χορωδία της σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας ή ακόμη και μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
 Ιδιαίτερα, δε, τα τελευταία χρόνια, οι προσκλήσεις ήταν απανωτές σε όλα τα γειτονικά μεγάλα γεγονότα, με πρωτοβουλίες και συνέργειες που είχαν προκληθεί κυρίως μέσω του αεικίνητου τέως Προέδρου της κ. Μάριου Παναγιωτίδη και πάντα υπό τη Δνση του μαέστρου κ. Παρασκευά Σανιδά.
Το νέο ΔΣ, με επικεφαλής πλέον την νέα Πρόεδρο κα Εύη Γεωργαρά – όπως φανερώνει και το φωτορεπορτάζ μας από την πρόσφατη πρόβα τους στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού – κατάφερε να πετύχει, όμως, και την πολυπόθητη ανανέωση, τροφοδοτώντας με «νέο αίμα» τις τάξεις της μικτής χορωδίας, οι οποίοι ήρθαν για ενωθούν με τους παλιές – παλιές και να υποσχεθούν πολλές πολλές ακόμη όμορφες βραδιές στον τόπο μας!
Σταθερή αξία παραμένει ο ταλαντούχος κ. Παρασκευάς Σανιδάς, ο οποίος διευθύνει εν νέου την χορωδία της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού.






Μπράβο σε όλους βρίσκουν το χρόνο, βρίσκουν την όρεξη να συμμετάσχουν στα κοινά. Μπράβο στους παλιούς που βρίσκουν το κουράγιο να παραμένουν κοντά στον Πολιτισμό. Μπράβο στα νιάτα της πόλης μας που πλαισιώνουν τους Συλλόγους που γράφουν την δική τους ιστορία.

Καλή συνέχεια στα σχέδιά σας!!!
Κι άμα πας εκεί, δεν γίνεται, θα πεις κι ένα τραγούδι!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: