Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ιερώνυμος Β` : 8 χρόνια στην Ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος*

Σαν και σήμερα, στις 7 Φεβρουαρίου 2008 με κωδωνοκρουσίες σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Βοιωτίας, τόπος καταγωγής αλλά ποιμενικής δράσης επί 27 συναπτά έτη του Άγιου Θηβών και Λεβαδείας κκ. Ιερωνύμου, διαδόθηκε απ άκρη σ άκρη στο Νομό μας η χαρμόσυνη είδηση της εκλογής του σεβάσμιου Ιεράρχη μας στη θέση του εκλιπόντος Χριστόδουλου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
Ο Θηβών και Λεβαδείας κκ. Ιερώνυμος είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος, μετά και το β’ γύρο. Εξελέγη με 45 ψήφους έναντι 27 του Σπάρτης Ευσταθίου. Και στην πρώτη ψηφοφορία προηγήθηκε με 33 ψήφους, έναντι 26 που συγκέντρωσε ο Σπάρτης και από 7 οι Θεσσαλονίκης και Δημητριάδος. Οι εκλέκτορες ήταν τελικά 74, καθώς δεν προσήλθε ο μητροπολίτης Κιλκισίου Απόστολος.

Μακαριώτατε να έχετε μακροημέρευση 
και δύναμη στο δύσκολο έργο σας! 


*Στιγμιότυπα από το αρχείο του ORCHOMENOS PRESS την ημέρα της ενθρόνισης του από Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου (Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2008 - Μητρόπολη Αθηνών) με όλους τους πρωταγωνιστές της τότε περιόδου σε πολιτικό, αυτοδιοικητικό και κοινωνικό επίπεδο. 






















Δεν υπάρχουν σχόλια: