Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

«Δίχως εσάς, δεν θα ήμουν τίποτα» : Ο ένας και μοναδικός Γιώργος Μάγκας τιμήθηκε στη 10χρονη επέτειο του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς




Ένας και μοναδικός! Για το παίξιμό του, για το στυλ του, για την σκηνική του παρουσία! Γι` αυτό που είναι, γι` αυτό που εκπέμπει, για την εμφάνιση με την οποία καθιερώθηκε!  Για όλα όσα «δημιούργησαν» την εικόνα του Λειβαδίτη κλαρινίστα Γιώργου Μάγκα, που το Σαββατόβραδο 6 Φεβρουαρίου 2016 τιμήθηκε από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς, μαζί με την σύντροφο της ζωής του κα Τζούλη Τζινιέρι. Ένα ζευγάρι που ο χρόνος αντί να το… γερνά, το ανανεώνει αφού πάνω στη σκηνή ένοιωθες πως αυτή τους  η επικοινωνία, τους μετατρέπει σε δυο ερωτευμένους εφήβους, με τη μουσική και το κλαρίνο να παραμένει ο ισχυρότερος δεσμός ανάμεσά τους και φυσικά ανάμεσα στο κοινό!!! 




Μια χειρονομία που η τοπική κοινωνία «χρωστούσε» στον πασίγνωστο και εξαιρετικά δημοφιλή βιρτουόζο του κλαρίνου κ. Γιώργο Μάγκα, ανταπέδωσε ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς, μέσα από ένα αυθεντικό ρουμελιώτικο γλέντι, από αυτά που με τόση απλότητα αλλά και τόσο μεγαλείο και αρχοντιά στήνει πάντοτε τα τελευταία χρόνια για τα μέλη του.
Πολυπληθής και εξαιρετικά ενεργός, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς φέτος γιορτάζει δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα δρώμενα της πόλης της Λιβαδειάς αλλά και όπου αλλού επιλεκτικά εκπροσωπεί την πρωτεύουσα του Νομού μας ανά την Ελλάδα.
Δέκα χρόνια που θέλησε να τα «σφραγίσει» με μια επιλογή διόλου τυχαία, αλλά στο πρόσωπο του συμπολίτη τους κ. Γιώργου Μάγκα. Ενός  «μάγου του κλαρίνου» (και πολλά άλλα κοσμητικά επίθετα που κατά καιρούς του έχουν δοθεί από το κοινό, τους κριτικούς και τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο) σ` ένα άνθρωπο που γεννήθηκε στον τόπο μας, γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο με το κλαρίνο του, γνώρισε πολύ μεγάλες δόξες, συνεργάστηκε με «ιερά τέρατα» της δημοτικής μας παράδοσης, αλλά πάντοτε επέλεγε να ζει μόνιμα στη γενέτειρά του μέχρι και σήμερα.





Η βραδιά άνοιξε με την ευλογία της βασιλόπιτας του 2016 και με το καλωσόρισμα εκ μέρους του ΔΣ, με τον πρώτο λόγο να δίνεται στον άξιο Πρόεδρο του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς κ. Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν τη βραδιά με την παρουσία τους, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Πρόεδρο του ΕΠΒ κ. Π. Αγνιάδη, τους χορηγούς και τα ΜΜΕ για την προβολή της.
Ας τον ακούσουμε…
Χαιρετισμό έκανε και η Δήμαρχος κα Γιώτα Πούλου, η οποία συνεχάρη για άλλη μια φορά τον Όμιλο για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, διαδίδοντας με σωστό τρόπο την λαϊκή μας παράδοση στις νεότερες γενιές.
Στη συνέχεια μας «σύστησε» την ορχήστρα και τους μουσικούς του κ. Ηλία Πλαστήρα, μεταξύ των οποίων ήταν στο τραγούδι η κα Σταυρούλα Δαλιάνη, στην πρώτη της εμφάνιση.
Ακολούθως ο «λόγος» δόθηκε στο χορό και στο εφηβικό, χορευτικό τμήμα του Χ.Λ.Ο.Λ. που μας χάρισε τρεις γνωστούς ρουμελιώτικους σκοπούς...




Κι ` ύστερα ήρθε η ώρα για να τιμηθεί ο κ. Γιώργος Μάγκας. Χαρισματικός, απλός, χιουμορίστας, ανθρώπινος…  

Για τον ίδιο, την διαδρομή του, την ζωή και την μεγάλη του καριέρα μίλησε ο πρώην Δήμαρχος, συγγραφέας και γνωστός δικηγόρος της Λιβαδειάς κ. Άρης Ρούσσαρης, φίλος στενός του τιμώμενου προσώπου, ο οποίος είπε τα εξής…







Ο Πρόεδρος του Χ.Λ.Ο.Λ. πρόσφερε τιμής ένεκεν στον κ. Μάγκα το έμβλημα του Ομίλου και το λάβαρό του αλλά και στην σύντροφο της ζωής του, την αξιαγάπητη επίσης κα Τζούλια Τζινιέρη επίσης το λάβαρο του Ομίλου, αλλά και μια εικόνα της Παναγίας. Το λάβαρο του Ομίλου δόθηκε συμβολικά και στον κ. Ρούσσαρη, που στήριξε ποικιλοτρόπως την βραδιά των 10 χρόνων του Χ.Λ.Ο.Λ.
Τα τιμώμενα πρόσωπα ανταπέδωσαν την αγάπη που τους έδωσαν, με τα παρακάτω λόγια…
Κι` ύστερα Μάγκας και Τζούλη ανέβηκαν στην πίστα! 
Εκείνος έπιασε το κλαρίνο και εκείνη το μικρόφωνο, για να αποδείξουν 
για άλλη μια φορά στο κατάμεστο Ρόδον Palace πως δεν έγιναν τυχαία ένα μοναδικό δίδυμο, στην καλλιτεχνική και στην προσωπική τους ζωή!
Τσαλίμια, πειράγματα, χαμόγελα, χειραψίες, 
φιλιά προς όλους και όλες… 
γιατί ο Μάγκας είπαμε είναι ένας και μοναδικός!
























Ο  ανεπανάληπτος Μάγκας και η αειθαλής Τζούλια κάλεσαν στο φινάλε τον διάδοχο Μάγκα, τον ταλαντούχο Δημήτρη, που ήδη χαράζει τον δικό του καλλιτεχνικό δρόμο…


Το ORCHOMENOS PRESS - ως χορηγός Επικοινωνίας - συγχαίρει τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς  για την μοναδική αυτή βραδιά και εύχεται τα 10 του χρόνια, να γίνουν πολλαπλάσια του 100! Και του χρόνου!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: