Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Οι αγρότες προκαλούν νευρική κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Είστε σε πανικό

Σε μείζονα πολιτική κρίση για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στο μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου.
Οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου για το ασφαλιστικό κλιμακώνονται καθώς πέρα από τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, υπήρξαν και «μπλόκα» σε υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς και σε κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την οργισμένη καταγγελία της Κουμουνδούρου και του κυβερνώντος κόμματος ότι αγροτοσυνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με ακραία στοιχεία της Χρυσής Αυγής.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκρουσε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις το ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε σκωπτικά: «Κατεβαίνουν ακόμα ένα σκαλί. Επιχειρούν να ταυτίσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με το φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α. Ο πανικός τους χτυπάει κόκκινο».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Η προσπάθεια μιας μικρής μειοψηφίας του αγροτικού κόσμου και ακροδεξιών στοιχείων να τορπιλίσουν το διάλογο γύρω από την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, θα πέσει στο κενό. Οι εισβολές σε κομματικές εκδηλώσεις και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος τεχνητής έντασης προς χάριν των τηλεοπτικών δελτίων, δεν έχουν καμία σχέση με τον αναγκαίο διάλογο πάνω στα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου. 
Θα πρέπει ωστόσο κάποιοι να προβληματιστούν, όταν για αυτές τις εισβολές υπάρχει αγαστή συνεργασία συνδικαλιστών της ΝΔ και της Χ.Α.».
Η απάντηση της ΝΔ
«Μετά τις 10 Ιανουαρίου ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται.
Ξεκίνησε με προσωπικές επιθέσεις στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνέχισε με γκρίζες διαρροές και ύβρεις.
Σήμερα κατεβαίνουν ακόμα ένα σκαλί. Επιχειρούν να ταυτίσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με το φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α. Ο πανικός τους χτυπάει κόκκινο.
Ως η μετριοπαθής, δημοκρατική και μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας δε θα τους ακολουθήσουμε.
Την κατηφόρα τους την κρίνουν οι πολίτες που δεινοπαθούν από την πολιτική τους ανεπάρκεια».


Πηγή: Οι αγρότες προκαλούν νευρική κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Είστε σε πανικό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/248559/oi-agrotes-prokaloyn-neyriki-krisi-sto-syriza-nd-eiste-se-paniko#ixzz3yrD9oAMZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: