Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Την άμεση απόσυρση του μέτρου της επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί ζητεί με επιστολή του o κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος

 Την άμεση απόσυρση του μέτρου της επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί ζητεί με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα μέτρο που θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του κλάδου σε κλείσιμο.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή, να αναθεωρήσετε τη στάση σας σε ότι αφορά την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης  (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί, μια απόφαση που αν υλοποιηθεί θα επιφέρει τον αφανισμό μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων του κλάδου.

Ήδη, η Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων έχει γίνει αποδέκτης  των εντονότατων διαμαρτυριών  και της αγανάκτησης  μεγάλου  αριθμού επιχειρήσεων του κλάδου , μελών των κατά τόπους  Επιμελητηρίων, που κάνουν λόγο κυβερνητική επίθεση στον κλάδο των αμπελουργών και των οινοποιών αλλά και πλήθους συναφών παραγωγικών τομέων.

Άλλωστε τις θέσεις και τις απόψεις των εκπροσώπων του κλάδου είχατε την δυνατότητα  να τους ακούσετε  και εσείς  προσωπικά, στην Βουλή, χθες,  από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιώργο Σκούρα.


Ως εκπρόσωπος του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα, σας καλώ να αναθεωρήσετε την απόφαση σας για την επιβολή Ε.Φ.Κ. στο κρασί,  αλλά και γενικότερα να αλλάξετε το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείτε, καθώς η υπερφορολόγηση που επιβάλλετε, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την οικονομία και την αγορά βαθύτερα στην ύφεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: